Szybko osadzający się kurz na mojej karoserii
-
Witam ponownie!
Proszę ponownie o pomoc, mianowicie mój swifcik był polerowany, kolor odnawiany, a o tej przeszłości wiem tylko tyle, że miała miejsce
Jak patrze na nowe pasaciki, astry, czy nawet stare merce taksówkarzy, to robi mi się smutno, że oni mają czyste blyszczace auta a ja nie (choć kolor mam blyszczacy - metalik).
Czy jest jakiś sposób, żeby czymś pokryś karoserie, zabezpieczeczyć, no nie wiem, żeby nie myć co trzeci dzień mojej Suzi? : )
Mycie ręczne jest dobre - ale tylko na chwile! ; |Czy może to jest normalne?
-
twardy wosk i popołudnie przy piwie i samochodzie
-
Twardy wosk - ok poszukam sobie taki w auchan czy gdzie będzie po drodze i nasmaruje, dzieki ponownie! : )
-
Twardy wosk - ok
poszukam sobie taki w auchan czy gdzie będzie po drodze i nasmaruje, dzieki
ponownie! : )pierwszy lepszy to wyjdzie średnio.
Najlepsze z tego co słyszałem są produkty Dodo, ale nie są tanie. Są jeszcze woski specjalistyczne, ale za nie to lepiej swifta zalać -
Mi to obojętne czy wydam na to 15 czy 30zł, ważne, żeby Suzi była szczęśliwa : )
-
Mi to obojętne czy
wydam na to 15 czy 30zł, ważne, żeby Suzi była szczęśliwa : )specjalny cleaner + wosk to ponad 100 zł ...
-
Jak garażujesz i masz pył na ziemi to tak będzie zawsze ;p
Ja ustapiłem miejsce w garażu a sam parkuje pod wiatą. Co tydzień myjka ręczna z woskiem u znajomego i widać efekty regularnego dopieszczania.
-
Co tydzień myjka ręczna z woskiem u
znajomego i widać efekty regularnego dopieszczania.będzie widać za rok, jak ruda wszędzie wyjdzie
-
będzie widać za
rok, jak ruda wszędzie wyjdzieno właśnie nie mocz go tak bo szybciej ulegnie biodegradacji
-
Czy jest jakiś
sposób, żeby czymś pokryś karoserie, zabezpieczeczyć, no nie wiem, żeby nie myć co
trzeci dzień mojej Suzi? : )Wyluzuj młody Auto służy do jeżdżenia a nie do wyglądania. Gdybyś zobaczył moje Subaru Stan techniczny jest ważny i odpowiednia konserwacja
-
Jest suszony na miejscu także bez obaw No i zostawiam go na zimę pod wiatą, także mogę więcej go myć hehe
-
Pierwszy samochód - nie jedną wypłatę w niego włoże, glownie dlatego, ze stan techniczny bdb, a zakochalem sie po pierwszej myjni
-
Są specjalne glinki do czyszczenia lakierowanej części samochodu. Przy ich pomocy usuniesz wszystkie naleciałości na lakierze (asfalty, żywice itp). Po wyczyszczeniu nałóż dobry wosk, co na zimę Ci się odwdzięczy chociażby nieprzyjmowaniem brudu i soli. Po dobrym nawoskowaniu wystarczy auto spłukać i będzie błyszczeć jak psu....
-
Dzieki, az tak sie nie wtajemniczale, idealnie umylem na ręcznej, po wyschnięciu natarlem dokladnie woskiem, jutro rano splucze, zobacze efekt ; )
-
czy oze jeszcze teraz swiezo po woskowaniu powinienem spulkac ten syf? : P
-
czy oze jeszcze
teraz swiezo po woskowaniu powinienem spulkac ten syf? : Pwoskowanie ... to się wciera panie ...
-
no tak, juz wtarlem, zeszlo sie 2,5h bo maly samochod, tylko nie wiem czy splukiwac czy nie (no bo jest po tym ytoche tlustszy)
-
no tak, juz
wtarlem, zeszlo sie 2,5h bo maly samochod, tylko nie wiem czy splukiwac czy nie (no
bo jest po tym ytoche tlustszy)nic nie zmywać przetrzeć suchą ścierką ( delikatną )
http://www.myjauto.pl/site/65/woskowanie-samochodu.html - masz mały manuel
-
dobry poradnik, no ja mialem nieco trudniej, bo konsystencja wosku byla bardziej jak kostka mydła bez wody
-
OT: nie używaj imienia mojego auta nadaremne heh EOT