Jaki zbiornik paliwa w mojej Suzi? : | +pytanie o korek do zbiornika
-
Chcesz to przeczytaj wstęp, pytania oznaczyłem, z góry dzieki za zainteresowanie :]
Próbuje zbadać ile pali w mieście, brak komputera pokładowego tego nie ułatwia ; <Zalewanie do pełna, do momentu, kiedy ładowarka "odskoczy" nie jest zbyt dokladne, na każdej stacji inaczej, także nie wiem czy jest pelno czy jeszcze mozna lać...
Tym razem będe meczyl dziką rezerwe do oporu (1l max zostanie) i doładuje do pełna (czyli ile? bo to że ladowarka odskakuje to niekoniecznie znaczy ze full :S) i sprawdze przejechane kilometry.
Ponadto korek (od zbiornika paliwa) w mojej Suzi się odkreca i odklada zwykle gdzies podczas dolewania, no i... odlozylem, zapomnialem zakrecic, zostawilem i odjechalem... Nie chce robic prowizorki, potrzebuje nowy korek, a nie ogarniam jaki bedzie pasowal (piasek się dostanie i bedzie po pompie ;S).
Stąd moje pytania:
1. Jaki zbiornik ma Swift 1.3 GLX (68kM) - hatchback?
2. Gdzie znajdę korek do zbiornika paliwa (sama nakrętka)?P.S Mój pierwszy samochód - znalazlem w doskonalym stanie, od razu sie zakochalem, lecą alusy, szybki, likwiduje rdze, poprawki lakiernicze, audio i się pochwale po zimie : )
-
Chcesz to
przeczytaj wstęp, pytania oznaczyłem, z góry dzieki za zainteresowanie :]po pierwsze zły start, nie zadałeś sobie trudu nawet wejść na dział techniczny i odpalić FAQ ! Tam masz ile bak ma, oraz ile rezerwa i itp.
Ponadto korek (od
zbiornika paliwa) w mojej Suzi się odkreca i odklada zwykle gdzies podczas
dolewania, no i... odlozylem, zapomnialem zakrecic, zostawilem i odjechalem...było od czego pasuje parokrotnie ... podpowiem, od Koreańczyka
P.S Mój pierwszy
samochód - znalazlem w doskonalym stanie, od razu sie zakochalem, lecą alusy,
szybki, likwiduje rdze, poprawki lakiernicze, audio i się pochwale po zimie : )zapoznaj się z forum, bo są odpowiednie tematy, zarówno do witania, jak i do fotek, oraz pomocy technicznej używaj opcji szukaj
-
Czytałem w faq, oblecialem cale i wyczytalem ogromne liczby, aż się zdziwiłem, bo kiedy ladowalem do pelna od 'E' do odskoczenia poleciało 26 litrów... stąd pomyslalem ze moge miec góra 30l zbiornik : |
No ale tu prosze mila niespodzianka
Opcja szukaj... szukam szukam i coś mi nie idzie, zbyt dużo haseł pod słowem "korek" a jeszcze wiecej pod "nakrętka" : P
-
Opcja szukaj...
szukam szukam i coś mi nie idzie, zbyt dużo haseł pod słowem "korek" a jeszcze
wiecej pod "nakrętka" : PTico/Matiz ... nie postarałeś się
-
Dzieki, zaraz zamawiam na allegro ; )
-
Dzieki, zaraz
zamawiam na allegro ; )nie lepiej popytać na allegro wśród rozbitków ?
-
Dobra sugestia, choć mialem nadzieje ze bedzie mniej zabawy z tym korkiem i kupie w pierwszym lepszym sklepie samochodowym, ale trzeba sie pomeczyc ;
-
-
a ja mam korek od renowki i mam go na kluczyk :P:P
bodajze 19 xD