blodnik prawy jak zdjac
-
Witam ma ktos moze manuala albo jak odkrecic zdjac blotnik prawy przedni?? chodzi o to ze musze zdjac i go lekko naprostowac po tym jak jegomosc mi wjechal przez to drzwi sie nie otwieraja bo zachodza na pognieciona blache . Pisze tutaj bo nie chce niczego przegapic jak bede odkrecal i pogubic tudziez polamac
Z gory dziekuje
-
sciagasz nadkole i widac all sruby wewatrz, wykrecasz wszystko co mozliwe
-
W poprzednim swifcie miałem lekkie wgniecenie w błotniku ale takie, że lakier nie był naruszony i dało się to wgniecenie wypchnąć ręką po zdjęciu drzwi.
-
Przedni zderzak musisz ściągnąć (uwaga na śruby pod lampami przednimi)... A sam błotnik to tak śruby w komorze silnika od góry, jedna albo 2 są właśnie pod zderzakiem i tak jest jeszcze jedna wredna, którą chyba odkręcisz dopiero po otworzeniu drzwi bo jest widoczna dopiero w tedy... jeszcze jedna jest w miejscu łączenia błotnika z progiem zew.... najlepiej ściągnij sobie nadkole i będziesz wszystko widział... ja rozbierałem cały przód do wymiany progów... tylko uważaj żebyś nie zeszedł jak zobaczysz w jakich miejscach Świstak potrafi rdzewieć... Reasumując najszybciej będzie jak zdejmiesz nadkole i z latarką w ręku sam zobaczysz gdzie się trzyma... (mój opis jest opowieścią z mk3)