Swift GTI - tylne wahacze
-
Czy tylne wahacze w GTi są takie same jak w 1.0 i w sedanach? W katalogach na tył są tylko podłużne dla GTi, ale dla 1.0 i sedanów już są i poprzeczne nr części Yamato J98000 i J98001 I może ktoś się orientuje czy można je kupić za mniej niż 190zł?
-
Tak, to te same wahacze. Ostatnio w IC była wyprzedaż prawych (lewe wyszły wcześniej) wahaczy tylnych z firmy NAKAMOTO. Po jakieś 65 zł/szt. ale nie wiem czy jeszcze jakieś zostały.
-
Nadal jest, właśnie się zastanawiałem co takie tanie, a one dobre są? Na zdjęciu jedno mocowanie jakoś trochę licho mi wygląda
-
Oprócz jakiś detali wykonania, to różnic za dużych w stosunku do Yamato nie ma. Przy wąsie jest nawet lepiej zrobione. Ja i tak wzmacniam je obojętnie z jakiej firmy są.
-
Cena kusi tych NAKAMOTO ale lewe raczej niedostępne a kupować lewy jednej firmy, prawy drugiej to chyba tak nie bardzo
-
Ale dlaczego nie można zamontować wahaczy różnych firm? One muszą geometrycznie się zgadzać. Poza tym to nie amortyzatory, że muszą mieć identyczną charakterystykę. Zresztą i Yamato były w różnych wykonaniach.
-
A nie wiem tak jakoś jak takie rzeczy wymienia się parami to żeby były o podobnym standardzie, może taka moja fanaberia w sumie i tak poliuretany powsadzam to nie będzie różnicy w jakości elementów gumowych. Dzięki za wszystkie rady
-
Ale dlaczego nie
można zamontować wahaczy różnych firm? One muszą geometrycznie się zgadzać. Poza tym
to nie amortyzatory, że muszą mieć identyczną charakterystykę. Zresztą i Yamato były
w różnych wykonaniach.Dokładnie, ktoś z forum (chyba Zurex) kupował kiedyś przednie Yamato na obie strony i jeden z wahaczy wyglądał na podróbkę - inne wykonanie i guma na tulejach
-
gdzie te NAKAMOTO mozna kupić?
-
gdzie te NAKAMOTO
mozna kupić?Koledzy wyżej napisali, że w Intercarsie - ale w ich sklepie internetowym nie ma ich już...
Może w jakimś oddziale trzeba zamówić na miejscu