[Gti]Przegub wewnetrzny
-
Pytanie takie czy przegub wew lewy jest taki sam jak w innych silnikach ?
widziałem juz ze lewy i prawy sa rożne ale czy od innej wersji założę ?
zaczął mi pukać na prostej przy dodawaniu gazu i jak puszczam sprzęgło lub dodaje lekko gazu słychać takie "puk" i przy puszczeniu gazu tez. Ma luz wyczuwalny większy niż powinien być.
-
pewny jesteś, że wewnętrzny, ja miałem kiedyś podobnie i okazał się zewnętrzny
-
Co prawda zew tez jest do wymiany ale on pracuje tylko na skrętach, słychać go przy skręcie w lewo. Byłem pod autem sprawdzałem wew ma spory luz. Łożysko podpory raczej ok, frezy nie sadze żeby były zjechane.
Wiec jak pasuje przegub prawy od czegoś innego?
-
Co prawda zew tez
jest do wymiany ale on pracuje tylko na skrętach, słychać go przy skręcie w lewo.
Byłem pod autem sprawdzałem wew ma spory luz. Łożysko podpory raczej ok, frezy nie
sadze żeby były zjechane.niby tak, ale miałem rozcięta gumę od przegubu dostał się syf w postaci piasku i itp. i nie miało to różnicy czy przy skręcie czy na prostej, ba na prostej było to głośniej słychać
Wiec jak pasuje
przegub prawy od czegoś innego?nie wiem czy ktoś nie kombinował z przegubami od Baleno ... ale co z tego wyszło to nie wiem.
-
Guma jest dobra na zew i tak jak mowie ze jego słychać tylko przy skręcie w lewo, wiec tu napewno nie ma co szukac.
nachyliłem się nad silnikiem i sięgając przegubu można stwierdzić ze stuka i ma spory luz.
Od jakiego Balerona dokładnie?