Problem ze skrzynią
-
Witam, posiadam suzuki swifta 1.6 sedan z 1993 roku, mam problem ze skrzynią a mianowicie z trzecim biegiem, przy duzych obrotach gdy zmieniam z "dwójki" na "trójkę" zgrzyta strasznie gdy zmieniam bieg przy bardzo wolnej jeździe nic sie nie dzieje, jest ok, tak samo jest przy redukcji z czwartego biegu na trzeci... inne biegi wchodzą dobrze, i mam pytanie czy to może byś problem ze skrzynią np. synchronizator czy problem ze sprzęgłem??z góry dzieki za pomoc, pozdrawiam
-
Synchronizatory padają powoli. można jeszcze spróbować zmiany oleju, jak to nie pomoże to wymiana skrzyni. Rozbierać się raczej nie opłaca, chyba że samemu. Mechanicy wezmą straszne pieniądze.
-
jeszcze jest opcja z trocinami
-
Może czasem być do wymiany kolo biegu,synchronizator. Jeśli masz w swojej okolicy chłopaków którzy naprawiają skrzynie to koszt naprawy wcale nie musi być duży. U nas za robocizne skrzyni biorą 200zł plus części
-
polecam castrola taf-x drogi, ale moja skrzynia dużo lepiej na nim chodzi
-
Nie wiem jak to możliwe, ale samo się naprawiło.. Na co dzień jeździ nim moja dziewczyna, wczoraj sie nim przejechałem i wszystko było wporządku, trójka nie zgrzytała
-
Nie wiem jak to
możliwe, ale samo się naprawiło.. Na co dzień jeździ nim moja dziewczyna, wczoraj
sie nim przejechałem i wszystko było wporządku, trójka nie zgrzytałaSwifty tak mają (czasami)
Mi pękł korek od wlewu oleju do silnika i zaczął się pocić, odkręciłem, wyczyściłem, przykręciłem i suchutki -
ze skrzynia ok ale sprzęgło zaczeło sie slizgać, trzeba zrobic, tak własnie jest jak jeżdzi kobieta ale cóż... i mam pytanie, bo próbowałem znaleźć informacje o sprzegle na forum ale nie radze sobie z nia, a mianowicie mam pytanie czy trzeba wyciągac silnik do wymiany sprzęgla bo zdaje mi sie że wystarczy odkrecic półośke i skrzynia zejdzie. i jest to sprzęgło hydrauliczne?? i ile moze kosztować wymiana, tak w granicach?? a swift jest 1.6, z gory dzieki za pomoc pozdrawiam