swifcik chodzi na biegu jałowym lecz gasnie jak sie przejedzie 3m
-
Witam. mam mały problem.. Ostatnio do mojego Swifta mk3 1.0 silnik wlałem jakąś kijową benzynę z auta do kasacji które jeździło na gaz i tą wachę miało tylko do rozruchu. Zanim ją wlałem autko jeździło beż zarzutów czysto równo trzymało na obrotach i wgl. Po zalaniu na postoju było wszystko w porządku, ale gdy tylko chce ruszyć to chyba jest większy pobór paliwa i miałem takie wrażenie jakby filtr paliwa zatkało i nim szarpało aż w końcu gasł.. Podjąłem prace nad nim.. Czyli odkręciłem bak, wyczyściłem go. Założyłem nowy filtr paliwa oraz świece. Po zalaniu auta czysta benzyną odpaliło normalnie ale po chwili znów zaczął gasnąć. Nie mam pojęcia czym może to być spowodowane. Teraz nawet gdy samochód jest odpalony i nie jedzie to skacze na obrotach. Gdy odpiąłem sondę lambda obroty się wyrównały, ale podczas jazdy tez mi gaśnie. Dojdzie do 3 tys obrotów i zaczyna go dławic jak mu wcisnę gaz do końca to gaśnie jak puszczę to trzyma na obrotach ale po chwili znowu gaśnie. Nie mam pojęcia co jest nie tak i jak to naprawić. Dodam, że swift jest na mono wtrysku. Proszę bardzo użytkowników o pomoc : )
-
Następny
-
Też cie witam.
-
Też cie witam.
nie no drodzy koledzy pomóżcie proszę was bardzo nie wiem co może być
-
Trzeba cały układ paliwowy teraz oczyścić. Pompka paliwa wężyki.
-
może nawet pompke paliwa zarżnąłeś tamtym paliwem
-
pompka węże są ok wyczyszczone przedmuchane pompka działa zastanawiam cie nad cewką jest to możliwe lub przeczyscic mono wtrysk ?? co wy na to??
-
pompka moze działać, ale nie być wystarczająco wydajna
-
a powiedzcie mi moze to tez zależeć od tego mono wtrysku bo jutro chciałem sie za to zabrac i niewiem co robic ??
-
zarżnąłeś sondę tym paliwem ot koniec
-
zarżnąłeś sondę tym
paliwem ot koniecczyli to sonda tak ? dzięki bardzo za pomoc jak by to jednak sonda nie była to się odezwę ale i tak ściągnę ten mono wtrysk i przeczyszczę
-
mono wtrysk wyczyszczony jutro zabieram się za zakładanie i powiem ci i jak jeszcze tą sondę będę musiał wymienić
-
mono wtrysk
wyczyszczony jutro zabieram się za zakładanie i powiem ci i jak jeszcze tą sondę
będę musiał wymienićSondę kupisz na allegro z przesyłką już od 70 zł z wysyłką np. taką klik
Trochę ta oszczędność na paliwie Cię będzie kosztowała
-
a co myslicie o tej ?? http://moto.allegro.pl/sonda-lambda-suzuki-swift-ii-1-0-1-3-1-6-francuska-i1509134626.html bedzie dobra?
-
a co myslicie o tej
??
http://moto.allegro.pl/sonda-lambda-suzuki-swift-ii-1-0-1-3-1-6-francuska-i1509134626.html
bedzie dobra?A zamontowałeś już przeczyszczony mono-wtrysk, że chcesz sonde kupować? Możliwe, że ten wtrysk był powodem.
-
wtrysk założony dalej to samo ciężko odpala i wgl moze być coś jeszcze oprócz tej sondy bo nie wiem czy kupować czy może coś innego jeszcze zrobić ?? co wy na to ??
-
jak ciężko odpala na zimnym to nie sonda bo wtedy nie pracuje a jeśli kupować sonde to NGK albo Boscha inne to shit
-
tps ustawiony ?
-
nie nie ustawiałem nic zrobiłem przy moim świstku następujące rzeczy ; czyszczenie baku wraz z przewodami paliwowymi , wymiana filtra paliwa, czyszczenie świec, czyszczenie mono wtrysku
-
czy z monowtrysku sciagales czujnik TPS ? (polozenia przepustnicy)