Kilka pytan w sprawie swifta MK3 5d
-
Witam jestem tu nowy i mam kilka pytan co do swifta mk3 1,0 5drzwi .
W jaki sposob zdejmuje sie boki z drzwi gdzy szyba od kierowcy po otwarciu nie zamyka sie dobrze tylko schodzi do boku .
silnik gdy jest zimny ma tak 1800 obroto ale gdzy nagrzeje sie schodza ale czy na ssaniu powinny byc tak duze obroty ?
Prosze o jakies porady . -
co do tego pierwszego to jeśli masz manualne szyby to wypinasz korbkę. W manualu powinieneś to zrobić szmatką - wkładając ją pomiedzy tapicerkę i korbkę tak aby szmatka weszła w szczelinę a potem ciągnąc do góry w prawo, lewo i potem powinieneś wyciągnąć korbkę. Jest tam spinka która wygląda mniej więcej jak podkowa. Potem odkręć chyba dwa wkręty w rączce do zamykania drzwi i pod klamką. natomiast cały boczek na krawędziach jest wpinany na spinkach. podkładając szeroki śrubokręt podważysz i bedzie ok. cała szyba w środku prowadzona jest na stelarzu na szynach. co do ssania się nie wypowiem.
-
mk5 1.0 jak jest bardzo zimny to na ssaniu mam te 1800 ale powoli schodzą w dół w miare nagrzewania silnika
-
W jaki sposob
zdejmuje sie boki z drzwi gdzy szyba od kierowcy po otwarciu nie zamyka sie dobrze
tylko schodzi do boku . -
Podłączę się pod temat, czy aby wymieni klamkę wew, od strony pasażera, muszę ściągac cały boczek z drzwi???
-
Podłączę się pod
temat, czy aby wymieni klamkę wew, od strony pasażera, muszę ściągac cały boczek z
drzwi???tak, bo nie odkręcisz śruby klamki, nie odczepisz cięgien, nie osadzisz nowej poprawnie.