Buzzer, brzęczyk sygnalizacja włączonych świateł SWIFT 2005
-
Witam!
Od niedawno mam Swifta MK6 z 2005 roku. Moje pytanie jest następujące.
Czy samochody te mają seryjnie montowaną sygnalizacje włączonych świateł po wyjęciu kluczyka ze stacyjki i otwarciu drzwi.
U mnie nie działa ta funkcja.
Dla wyjaśnienia sprawdziłem styki w drzwiach (wyłącznik krańcowy. Oświetlenie wnętrza (DOOR) działa bez zarzutu zarówno na włączonym i wyłączonym samochodzie.
Ponadto działą sygnalizacja nie zapiętych pasów.
Przypuszczam, że to ten sam brzęczyk.
Czy ktoś mógłby mi pomóc w tym temacie?
Sprawdziłem i brzęczyk znajduje się w sterowniku pod kolumną kierownicy. Nie wiem czy mogę tak bezkarnie się tam dostać odpinajac wtyczki i ściągając obudowę (chyba jest na zatrzaski)
Prosze o rade jak to jest z tym buzzerem i jak to naprawić. Z góry dzięki -
ja bym radzil sie najpierw przywitac w kaciku 'powitania' na organizacyjnym bo ci sie oberwie
-
Masz rację, już to robię. Trochę denerwuje mnie ta sprawa z tym buzzerem dlatego zapomniałem
-
Masz rację, już to
robię. Trochę denerwuje mnie ta sprawa z tym buzzerem dlatego zapomniałemA przełącznik świateł działa bez problemów? Włącza światła za każdym razem?
Masz jakiś patent np. automatycznego załączania świateł po uruchomieniu silnika? -
Nie nie mam w tym modelu nie ma opcji "auto" na światła. Przełącznik działa ok, wszystkie bezpieczniki sprawne (w kabinie i komorze silnika). Dzwoniłem do ASO ale powiedzieli, że dopiero po VIN w poniedziałek mogą stwierdzić czy ten model miał taki brzęczyk. Dla mnie śmieszna sprawa. To byłby mój pierwszy samochód który nie ma. No drugi bo pierwszy to był sławny 126 p, ale wtedy nie trzeba było jeździć jeszcze na światłach w dzień, a w nocy to od razu widać czy się wyłączyło czy nie.