Olej skrzynia SS 1.6
-
Witam mam małe pytanie a zarazem problem jaki olej no skrzyni oczywiscie manualnej w Świstaku 1.6 '94 ?? i gdzie i jak go zlać i wlać ! bo wydaje mi się ,że przydało by sie mojemu SS troche nowego płynu ,bo jak dla mnie skrzynia nie wbija jak potrzeba juz
-
Tutaj masz trochę przydatnych informacji
KLIK -
Tutaj masz trochę
przydatnych informacji
KLIKNaczelny to jest gość
-
Witam mam małe
pytanie a zarazem problem jaki olej no skrzyni oczywiscie manualnej w Świstaku
1.6 '94 ?? i gdzie i jak go zlać i wlać ! bo wydaje mi się ,że przydało by sie
mojemu SS troche nowego płynu ,bo jak dla mnie skrzynia nie wbija jak potrzeba juzJeżeli chodzi o 2 bieg to już synchro się raczej kończy (dla mnie standard w 1.6)...
-
dzieki za informacje
-
Chciałbym się dowiedzieć w jaki sposób wymienić olej w swift 1.0 HB. 3D. Chodzi mi o dokładne położenie korka spustowego i otworu do napełniania. Jeżeli ktoś ma zdj to było by pięknie.
-
to jest naprawde proste , zajrzyj pod auto a później zadaj takie pytania ;P
-
kolego. nie masz książki obsługi swift ? wymiana oleju to pikuś. i odpowiedz na kolejne pytanie ktorego jeszcze nie zadałeś. do skrzyni 1.0 wchodzi 2,4 litra oleju
-
Chciałbym się
dowiedzieć w jaki sposób wymienić olej w swift 1.0 HB. 3D. Chodzi mi o dokładne
położenie korka spustowego i otworu do napełniania. Jeżeli ktoś ma zdj to było by
pięknie.Poszukać nie łaska ?
Takim postępowaniem okazuje się brak szacunku dla innych kolegów.
A tu link dla leniwych KLIK
Klucz trzeba sobie załatwić, żeby ten korek odkręcić i lejek z rurką do lania !A tak to wygląda w realu.
Foto 1
Korek spustowy (dół)
Foto 2
Korek wlewu ( z prawej)
-
kolego przecierz masz wyżej link i wszytko chyba ze nie możesz sobie poradzić z olejem w silniku ,to juz inna sprawa