Suzuki swift 1,3 odchudzanie/dynamika
-
no nie wiem, jak ponad 300kg z Ka zdjęli Znajomy był na wadze?
-
Moj GS wazyl 775kg, wywalajac graty jak kanapa, oparcie, plastiki, pasy z tylu, zapas, klucze itp jest maks 30kg z czego zapas z kluczami kolo 15 Mozna by wydlubac elektryke, wygluszenia, wykladzine, podsufitke, boczki, wycieraczke tyl, ale to maks 50-60kg, wiec jak dojdziesz do 690 bedzie juz dobrze. Dobrze odchudzony GS na skrzyni z litra podejrzewam, ze do 100 bedzie robic seryjne GTi. 550kg nieosiagalne, absolutnie, nawet z pleksa. Zejscie w takich malych pierdziawach 100kg to juz spory wyczyn, bo tam nie ma ciezkiego wyposazenia jak klima, el. fotele, abs itp.
-
tego niestety juz nie wiem...
-
Dobrze odchudzony GS na skrzyni z litra
podejrzewam, ze do 100 bedzie robic seryjne GTi.tia i ten kochany dźwięk pompy paliwa w uszach + dźwięk wydechu
-
pewnie powietrze z kół spuścili.
-
tia i ten kochany
dźwięk pompy paliwa w uszach + dźwięk wydechuHehe no meczacy jest Cale szczescie u mnie w gazniku mam mechaniczna pompe paliwa pod maska, bo jak w audi wymienialem czujnik poziomu paliwa i jezdzilem bez klapki na wizjerze zbiornika i ze zlozonymi siedzeniami to maskra jak ten dzwiek swidrowal uszy Do wydechu idzie sie przyzwyczaic
-
Hehe no meczacy
jestja tak raz zrobiłem 200 km i powiedziałem że dziękuję
-
To ile ta klima waży? Ja też będę odchudzał swifta - ściągam spojler Chociaż dociska...
-
A tak z innej beczki. Jeżeli auto ma wybite na tabliczce znamionowej powiedzmy 800kg i odchudzimy je do warunków spełniających kat. B1,to czy nie jest konieczna zmiana tabliczki znamionowej ? Rozumiem,ze dodatkowo jeszcze przegląd+nowy dow. rejestracyjny i jakaś zmiana w homologacji auta ?
-
hmm w Swifcie nie ma na tabliczce masy własnej w praktyce wygląda to tak:
1. Odciążenie autka żeby ważyło poniżej 550kg.
2. Udanie się do Wydziału Komunikacji i zgarnięcie ,,Wniosek o zmianie danych pojazdu zawartych w dowodzie rejestracyjnym"
3. Udanie się z wnioskiem do okręgowej stacji kontroli pojazdów w celu zbadania stanu auta, wagi i wypełnienia wniosku przez diagnostę. Gdzie będzie wpisane że auto zostało odciążone do masy poniżej 550kg i zmiany polegały na...
4. Udanie się z wypełnionym wnioskiem do WK i czekanie tydzień dwa na nowy dowodzik z masą własną (G w dowodzie) wynoszącą np. 548kg
-
hmm w Swifcie nie
ma na tabliczce masy własnej w praktyce wygląda to tak:
1. Odciążenie autka
żeby ważyło poniżej 550kg.
2. Udanie się do
Wydziału Komunikacji i zgarnięcie ,,Wniosek o zmianie danych pojazdu zawartych w
dowodzie rejestracyjnym"
3. Udanie się z
wnioskiem do okręgowej stacji kontroli pojazdów w celu zbadania stanu auta, wagi i
wypełnienia wniosku przez diagnostę. Gdzie będzie wpisane że auto zostało odciążone
do masy poniżej 550kg i zmiany polegały na...
4. Udanie się z
wypełnionym wnioskiem do WK i czekanie tydzień dwa na nowy dowodzik z masą własną (G
w dowodzie) wynoszącą np. 548kgZapomniałeś jeszcze dodać:
5. Włożenie ponownie wszystkich gratów do samochodu -
Tylko jeśli wyrzucimy tylną kanapę, w dowodzie będą 2 miejsca, to jak wrzucimy kanapę i podczas kontroli się policjant pokapuje to mogą być kłopoty
-
Czy można dokonać takiej zmiany w dokumentach w zarejestrowanym już w Polsce pojeździe ? Autab1.pl zastrzegają sobie, że auto nie może być zarejestrowane w Polsce...