Gdzie kupic wiązka eletryczna do mechanizmów szyb? Swift 3d
-
Na szrotach mało
swiftów stoi. Wszystkie swifty jakie znalazlem allegro na czesci, sprawdziłem, jak
ktos miał mechanizm, albo panel, to tez sprawdzałem i zawsze to samo. Nie ma już. W
aso jaki może być koszt? Do 100zl mógłbym zapłacić.Za tyle to czasem chodzą gotowe elektryki... Sam taką sprzedałem więc szukaj ogłoszeń rozbiórki Wersji GL lub GTI... Sedan ma elektrykę w GLX bo w sedanie mam takową...
-
wiazka nie jest skomplikowana sam mozesz ja sobie zrobic pare metrow grubego kabla z miedzi beztlenowej 9czy jak to sie zwalo)
miernik w lape i jedziesz
-
Znowu poruszam ten wątek, nie wie ktoś czasem od jakiego innego japonczyka by podeszla wizaka? Moze Honda wklada te same wiazki? Slyszałem ze tej samem marki wiazki sa montowane do wielu japonczyków. A moze od młodszego swifta sa takie same wtyczki? nie orientujecie sie?
-
hmmm mk4 i mk5 niby te boczki drzwiowe wyglądają tak samo jak w mk3, ale czy kostki od paneli są takie same tego nie wiem.... dalej drążysz temat nie łatwiej i szybciej było by zrobienie takiej wiązki samemu ? tudzież zlecenie tego elektrykowi ?
aha w aso pytałeś o cene ? -
mam kompletna elektryke szyb od mk3, jak znajda sie chetni na inne graty, to moge ja rozkompletowac
-
aha w aso pytałeś o
cene ?350zl sztuka, choc nie wiem co znaczyć miało "sztuka" , to cena szybko odepchnęła mnie od pomysłu zakupów w aso
-
zrobienie wiazki samemu zajmie ci 10 minut po cholere kupowac
ja robilem bez wiazki i sam sobie dalem rade
nawet bez schematu
-
wolałbym miec wszystko na org wiązkach, niz na rzemiośle
-
powiem szczerze jak sie przylozysz do zrobisz lepiej
potrzeba okolo 4m kabla z miedzi beztlenowej (takiego jak do glosnikow grubosc 1mm)
rurka termokurczliwa lutownica
miernik najtanszy
i troche samozaparcia
i sobie sam zrobisz
-
Czesc. Ma ktoś schemat podnoszenia elektrycznie szyb? Na faq znalazlem schematy do wszystkiego, prócz szyb. Posiada ktoś może owy schemat?
-
na czuja po sygnalach rob schematu w zasadzie jako takiego nie ma
-
Czesc. Ma ktoś
schemat podnoszenia elektrycznie szyb? Na faq znalazlem schematy do wszystkiego,
prócz szyb. Posiada ktoś może owy schemat?To kupiłeś już wiązkę?
-
Robię z kolegą. Już jest w sumie podpięte, tylko mamy jeden problem, którego nie potrafię obejść. Mianowicie, z panelu kierowcy już jest wszystko podpięte i steruje obiema szybami. Tylko teraz zastanawia mnie fakt, jak zrobić, zeby nie wywalało bezpiecznika, gdy z panelu kierowcy bedę chciał opuszczać szybę, a pasażer wtedy mi podniesie. Mechaniż dostanie dwa sygnały, na jeden przewód i zrobi się zwarcie. Jak to obejść? Tylko to chciałbym wiedzieć i bebe w pełni szczęśliwy z posiadania nie seryjnych elektrycznych szyb
-
Robię z kolegą. Już
jest w sumie podpięte, tylko mamy jeden problem, którego nie potrafię obejść.
Mianowicie, z panelu kierowcy już jest wszystko podpięte i steruje obiema szybami.
Tylko teraz zastanawia mnie fakt, jak zrobić, zeby nie wywalało bezpiecznika, gdy z
panelu kierowcy bedę chciał opuszczać szybę, a pasażer wtedy mi podniesie. Mechaniż
dostanie dwa sygnały, na jeden przewód i zrobi się zwarcie. Jak to obejść? Tylko to
chciałbym wiedzieć i bebe w pełni szczęśliwy z posiadania nie seryjnych
elektrycznych szybjeden z kabli jest zle podpiety prawdopodobnie masowy i zwiera
-
jeden z kabli jest
zle podpiety prawdopodobnie masowy i zwierajak złe? co to znaczy?
Widziałeś jak wygląda ta instalacja może? Daj konkretny opis. Wiem że jesteś problem z jednym kablem i nie wiem co z nim zrobić. Co z nim zrobić konkretnie.