Cieknący przewód paliwowy
-
Witam!
Posiadam Suzuki Swift'a mk3 z 93 roku i następujący z nim problem. Mniej więcej na wysokości połowy drzwi cieknie mi przewód paliwowy i chciałbym go załatać, więc kupiłem trochę przewodu paliwowego z oplotem i zaciski. I teraz moje pytania:- Czy lepiej spuścić najpierw całe paliwo z baku? Jeżeli tak to jak?
- Jak odpowietrzyć układ paliwowy po naprawie usterki?
Z góry dziękuję za pomoc
-
zgodnie z tradycja forum
tez cie witamy :P:P
-
Ja również witam
-
No witam.Z tego co wiem to benzyny sie nie odpowietrza,no chyba ze masz diesla,to wtedy trzeba odpowietrzac
-
Witam!
Posiadam Suzuki
Swift'a mk3 z 93 roku i następujący z nim problem. Mniej więcej na wysokości połowy
drzwi cieknie mi przewód paliwowy i chciałbym go załatać, więc kupiłem trochę
przewodu paliwowego z oplotem i zaciski. I teraz moje pytania:- Czy lepiej
spuścić najpierw całe paliwo z baku? Jeżeli tak to jak? - Jak odpowietrzyć
układ paliwowy po naprawie usterki?
Z góry dziękuję za
pomoc
Witam po pierwsze...
Po drugie Paliwa ci trochę poleci ale nie będzie lecieć więcej niż z przewodu bo pompa jest elektryczna i grawitacyjnie raczej nie powinno polecieć... Jak będzie lecieć spróbuj ścisnąć przewód czymś bliżej baku (przed miejscem naprawy)...
Benzyniaków nie odpowietrzamy Kręcimy rozrusznikiem aż zapali sam się odpowietrzy. A dla pewności możesz po prostu przekręcić ze 2 razy na zapłon nie odpalając (poczekaj aż pompka pociśnie)... Zresztą musi zapalić:) - Czy lepiej
-
1neczka: zanim mu zleci all z przewodow to bedzie mial wrazenie ze leci z baku...
2jeczka to nieodpowietrzasz- pompujesz i krecisz az all zassa piknie. -
Dzięki za porady Powalczyłem troszkę dzisiaj i już nie cieknie