Oświetlenie tablicy rozdzielczej
-
Witam!
Muszę wymienić oświetlenie zegarów - cóż, żarówki nie są wieczne.
Czy ktoś ma patent na wyjęcie zegarów - bo ja nijak nie dałem rady a nie chciałbym zdejmować całej deski rozdzielczej
Pozdrawiam!
muzak - swift'98 sedan -
Witam!
Muszę wymienić
oświetlenie zegarów - cóż, żarówki nie są wieczne.
Czy ktoś ma patent
na wyjęcie zegarów - bo ja nijak nie dałem rady a nie chciałbym zdejmować całej
deski rozdzielczej
Pozdrawiam!
muzak - swift'98
sedanKolego był gotowy opis demontażu zegarów na forum wraz ze zdjęciami. Poszukaj
-
Kolego był gotowy
opis demontażu zegarów na forum wraz ze zdjęciami. PoszukajZrobie to za Ciebie kolego
http://zlosniki.pl/ubbthreads.php?ubb=showthreaded&Number=902858#Post902858 -
Wow dzięki.
-
U mnie odbyła się ta wymiana bez zdejmowania zegarów. Wymieniłem wszystkie, 3 albo 4szt teraz dokładnie nie pamiętam. Włożyłem rękę pod deskę od spodu i dostałem się do żarówek. Łatwo nie było ale jak się dowiedziałem ile czeka mnie rozkręcania to wolałem zakończyć tą nierówną walkę z dwoma otarciami na ręce. Najgorzej było wkręcić tą co podświetla wskaźnik paliwa i cześć prędkościomierza, bo z wykręceniem sobie jakoś poradziłem.
Kiedyś wymieniałem w taki sposób żarówki w Tico i tak było więcej miejsca. -
U mnie odbyła się
ta wymiana bez zdejmowania zegarów. Wymieniłem wszystkie, 3 albo 4szt teraz
dokładnie nie pamiętam. Włożyłem rękę pod deskę od spodu i dostałem się do żarówek.
Łatwo nie było ale jak się dowiedziałem ile czeka mnie rozkręcania to wolałem
zakończyć tą nierówną walkę z dwoma otarciami na ręce. Najgorzej było wkręcić tą co
podświetla wskaźnik paliwa i cześć prędkościomierza, bo z wykręceniem sobie jakoś
poradziłem.
Kiedyś wymieniałem
w taki sposób żarówki w Tico i tak było więcej miejsca.To musisz mieć małe dłonie
A z wykręcaniem zegarów nie jest tak źle, ostatnio przerabiałem to ze cztery razy...
-
To musisz mieć małe
dłonie
A z wykręcaniem
zegarów nie jest tak źle, ostatnio przerabiałem to ze cztery razy...Dokładnie, poza tym takim grzebaniem po omacku można narobić sobie i auto więcej szkody.
Zdecydowanie lepiej poświęcić 5 minut na wykręcenie zegarów, bo zakładam, że wymiana żarówek metodą bez rozkręcania więcej czasu zajęła -
To musisz mieć małe
dłonie
A z wykręcaniem
zegarów nie jest tak źle, ostatnio przerabiałem to ze cztery razy...Faktycznie, ja mam problem z wciśnięciem włącznika kodu błędów, bez zdejmowania osłon.
Ale już się nauczyłem tylko grozi to (przynajmniej u mnie) wywichnięciem stawu nadgarstka.