Problem z kontrolką od świateł drogowych
-
Witam. Mam pewien problem ze swoim swifcikiem a mianowicie jak właczam światła długie ( drogowe) to na tablicy koło zegarów powinna sie zapalić kontrolka świateł drogowych a się nie pali. Ponieważ tam w liczniku są takie małe żaróweczki to postanowiłem ją wymienić bo myślałem że się spaliła. wsadziłem nową żaróweczkę i też nie świeci a tamta stara sprawdziłem i okazało się zę jest dobra.. co może być przyczyną ? wygląda to tak :
-
pytanie jest jedno, czy zapalaja Ci sie napewno swiatla drogowe? swiecą?
PS. zmien nazwe tematu bo zaraz bedzie wpier....l
-
tak światła drogowe świeca normalnie ale nie zapala sie kontrolka przy zegarach
-
nie wiem jak tutaj ale w BMW w wlaczniku jest osobna zyla która zalacza sygnalizacje wlaczonych swiatel. moze ktos kto rozbieral przelacznik zespolony sie wypowie czy jest to na osobnych zylach czy wszystko po taniosci jest jednym sygnalem wlaczane. ewentualnie po schematach elektrycznych mozna dojsc co i jak.
-
Drogowe czy mijania ? Nie ma w Swifcie lampki sygnalizującej włączenie świateł mijania.
Włączenie świateł drogowych sygnalizuje zaświecenie się lampki pomiędzy lampkami kierunkowskazów. -
kilka osób tak miało, w tym też ja, przyzwyczaiłem się, że jej po prostu nie ma i skonczył się problem..