piski z okolic podwozia 1,0 99r
-
Mam problem już od dłuższego czasu z tym, piski pochodzą z przodu,powstają gdy jade tak do 50km\h , na początku nic nie słychać jednak po jakiś 3 min jazdy pojawiają się, po przemyciu podwozia wodą przestało jednak po paru dniach wróciło, są o tyle złośliwe że pojawiają się gdy jade tylko na wyprostowanych kołach lub gdy tylko skręcam , nigdy jednocześnie - zależy od dnia na wstecznym nie ma ich wcale - może to kwestia nasmarowania układu kierowniczego ?
Pozdrawiam
-
Mam problem już od
dłuższego czasu z tym, piski pochodzą z przodu,powstają gdy jade tak do 50km\h , na
początku nic nie słychać jednak po jakiś 3 min jazdy pojawiają się, po przemyciu
podwozia wodą przestało jednak po paru dniach wróciło, są o tyle złośliwe że
pojawiają się gdy jade tylko na wyprostowanych kołach lub gdy tylko skręcam , nigdy
jednocześnie - zależy od dnia na wstecznym nie ma ich wcale - może to kwestia
nasmarowania układu kierowniczego ?
PozdrawiamSprawdź czy nie piszczą Ci blaszki sygnalizujące zużycie klocków hamulcowych - miałem kiedyś taki przypadek w sedanie
-
A nie jest dziwne że raz skrzypi a raz nie ?
-
Mam problem już od
dłuższego czasu z tym, piski pochodzą z przodu,powstają gdy jade tak do 50km\h , na
początku nic nie słychać jednak po jakiś 3 min pojawiają się, po przemyciu
podwozia wodą przestało jednak po paru dniach wróciło, są o tyle złośliwe że
pojawiają się gdy jade tylko na wyprostowanych kołach lub gdy tylko skręcam , nigdy
jednocześnie - zależy od dnia na wstecznym nie ma ich wcale - może to kwestia
nasmarowania kierowniczego ?
PozdrawiamTen pisk może pochodzić od zużytych tulei przednich wahaczy - to jest takie skrzypienie, które ustaje podczas deszczowej pogody
-
Miałem podobny problem w mojej suzie...
I wyszło ze miałem tragiczną zbierznosc kół.
Opony w kilka miechów całkowicie się zurzyły od środka.
Były łyse , przez to był taki pisk.
Skreć kierownicą na maxa w którąmś stronę i zobacz czy nie ma tego problemu co ja