[Justy] Pytania: silnik i wnętrze z GTI
-
Witam wszystkich. Zacząłem zabawę z subaru justy.
Przypuszczam że to chyba jedyne rozsądne forum, gdzie pewno znajdę kogoś kto przerabiał to co mnie na chwilę obecną nurtuje. Ale do rzeczy. Mianowicie: da rady włożyć środek z GTI (konkretnie fotele i ewentualnie kanapę), buda ma 5cioro drzwi przypomnę. Ponadto czy blok z GTI podejdzie pod kosz skrzyni w justy? Ewentualnie trzeba robić flansze? Czy ktoś próbował się bawić w swapowanie justyny i mógłby się podzielić zdobytą wiedzą? Na co uważać przy montażu, co wzmocnić itepe.Dodam tylko, żeby od razu uciąć wszelkie spekulacje, trochę tam wiedzy mam, dojścia do TIGów MIGów tokarek też bo się tym zajmuję. Budowa auta od podstaw też nie jest mi obca, bo nie byłby to pierwszy taki projekt w mojej karierze
Proszę o konkretne odpowiedzi za które z góry serdeczne dzięki. Pozdrawiam:)
-
Mianowicie: da rady włożyć środek z GTI
(konkretnie fotele i ewentualnie kanapę), buda ma 5cioro drzwi przypomnę.przód na 100%, tył raczej nie bardzo z tego co pamiętam... 5D ma trochę inaczej wyprofilowaną kanapę
-
Ze środkiem jest tak jak pisze Hellsin - tył jest inny, przód powinien pasować. Słupki przednie są inne, z okazji innego kąta pochylenia szyby. Blok podejdzie, bo jest identyczny jak "zwykły" 1.3L.
-
No i elegancko. Takich odpowiedzi oczekiwałem zaczynam więc się rozglądać za nowymi tajlami. Dzięki wielkie jeszcze raz
-
jak masz pytania o justy to pisz to użytkownika hubiRALLY on ma bardzo duże doświadczenie z 4x4
-
tak a propos: mam troche czesci na zbyciu, ktore moglyby cie zainteresowac (silnik, elementy wnetrza...)
-
Jakby kogoś interesowało to fotele i kanapa z gti pasują do justyny bez żadnych problemów i odwrotnie.