Jak zdobyć krótkię przełożenie do skrzyni biegów Suzuki Swift 1.3 GTI
-
Najpierw może opowiem tak jak to u mnie wyglądało jeden gościu (który wcześniej też ścigał się Swiftami z Krakowa) włożył mi krótkie przełożenie od Matiza (ponoć bez żadnych przeróbek) i było OK do dziś, w sumie to przełożenie wytrzymało jeden KJS i parę kilometrów treningów i się posypało (zęby) więc chyba nie chcę mi się wkładać kolejnego bo to raczej nie ma sensu (po prostu jest za słabe). I tu pojawia się pytanie :
Gdzie kupić coś bardziej profi tj. coś co wytrzyma dłużej?
Czy ktoś z forumowiczów ma lub wie kto ma krótkie przełożenie do skrzyni od 1.3 GTI (może coś używanego) ?
A może ktoś ma gotową krótką skrzynię ?
wiem o możliwości sprowadzenia takiego przełożenia z Włoch (bacci romano ) ale to kosztuje ponad 3000 zł - da się coś gdzieś kupić taniej ?
a może jest ktoś (ktoś zna kogoś takiego) kto jest w stanie takie przełożenie wykonać (wałek i koronę)?
Z góry dziękuje za wszystkie odpowiedzi. Pozdrawiam.P.S. Ostatnio kontaktowałem się z tą firmą Bacci Romano i można kupić taniej o jakieś ~450 zł to przełożenie ale muszę mieć firmę która ma EURONIP i na nią Bacci Romano wystawi fakturę - czy ktoś wie może jak ogarnąć taki temat ?