SWIFT 1.0 98R ROZRZĄD
-
u mnie jak założyłem za dużą rolkę (wcisnołem ją na siłę trochę ;)) to świszczał aż powycinał zęby na pasku po paru set kilometrach
-
noi rolka nie pasowała;/ tak
sie cieszyłem, że kupiłem po znajomości pasek i rolke za 70 zł, to dziś za samą rolke
zapłaciłem 102 zł;/A no nie pasuje, bo źle numer wpisałem. Dzisiaj wygrzebałem stare rolki w garażu.
GMB miała numer GT80940, ale pod tym numerem już nie występuje w katalogach.No to raz na zawsze zapamiętać:
Rolka napinacza rozrządu G10 i G10A
Średnica zewnętrzna [mm]: 42
Szerokość [mm]: 28 -
Nie nie, nic nie zapamiętywać! Z wyciągniętą rolka iść do sklepu zamawiać, innego sposobu nie widze. Jak przyszedłem do sklepu i postawiłem rolke na blacie nic nie mówiąc to sprzedawca: "oooo do swifta, produkcja węgierska, przeje*ane dobrać cokolwiek do tego auta, oni pchali tam co mieli, auta z jednego rocznika mają potrafią mieć całkiem inne części... itd"
-
Nie nie, nic nie
zapamiętywać! Z wyciągniętą rolka iść do sklepu zamawiać, innego sposobu nie widze. Jak
przyszedłem do sklepu i postawiłem rolke na blacie nic nie mówiąc to sprzedawca: "oooo do
swifta, produkcja węgierska, przeje*ane dobrać cokolwiek do tego auta, oni pchali tam co
mieli, auta z jednego rocznika mają potrafią mieć całkiem inne części... itd"Jeszcze się z takim pitoleniem sprzedawcy nie spotkałem.
Ze sprzęgłem też będziesz leciał ? Nie dajmy się zwariować.
Jak chłop ma na stanie daną część a ty masz wiedzę jakie to ma wymiary to sprawa z góry jest wygrana.
Ale róbta jak chceta -
To ja się podłącze do tematu. Powiedzcie według suzuki, co jaki czas trzeba wymieniać rozrząd. Ja posiadam 1.0 GL i przy przebiegu 72000 miałem wymieniany rozrząd. Obecnie mam 138000.
-
To ja się podłącze do tematu.
Powiedzcie według suzuki, co jaki czas trzeba wymieniać rozrząd. Ja posiadam 1.0 GL i przy
przebiegu 72000 miałem wymieniany rozrząd. Obecnie mam 138000.Podepnij się pod TO !
Jak poszukasz głębiej to znajdziesz foty z instrukcji obsługi z przeglądami i wymianami.
-
ja słyszałem, że wymienia się co ileś tam tys km lub co 5 lat...
-
Co 100tys, ale niektóre źródła podają 60tys. Oryginalny można moim zdaniem do 100tys pociągnąć, każde następne lepiej 60tys, choć prawdą jest, że 1.0 ma rozrząd bezkolizyjny. Ja mam natłuczone 130tys na jednym pasku i już powoli zaczynam się za rozrządem rozglądać
-
Co 100tys, ale niektóre
źródła podają 60tys. Oryginalny można moim zdaniem do 100tys pociągnąć, każde następne lepiej
60tys, choć prawdą jest, że 1.0 ma rozrząd bezkolizyjny. Ja mam natłuczone 130tys na jednym
pasku i już powoli zaczynam się za rozrządem rozglądać -
Witam! PO wymianie rozrządu świszczy mi pasek, myslalalem ze sie ulozy, ale jednak jest za mocno naciagnięty;/ Czy poluźnianie go jest czaso i pracochłonne? Pytam bo jade z reklamacją do gościa i nie wiem ile mu to zajmie
-
do godziny moim zdaniem, chociaż wprawny mechanik to i w połowie tego się powinien zmieścić z zapasem. Tak mi się wydaje
-
Witam. Pozwolę się podłączyć.
Rozumiem, że skoro nikt nic nie mówił na temat marki tego rozrządu to marka GMB jest dobrą marką, chodzi mi konkretnie o rozrząd do 1.3, bo tak się zastanawiam bo w 1 sklepie mi wyliczyli rozrząd z pompą wody na 410 zł a w drugim na częściach GMB za 218 więc różnica jest i to SPORA. -
Podłączam się do tematu z takim jednym pytaniem. Jestem w trakcie wymiany paska rozrządu. Pękł mi, gdy po wymianie sprzęgła, wyjechałem samochodem na objazd po naprawie. Coś stuknęło i samochód zgasł przy ok 90 km/h. Po rozebraniu nie widać innych uszkodzeń poza pękniętym paskiem, a z tego, co wyczytałem rozrząd jest chyba bezkolizyjny, więc nic więcej nie powinno się stać. Pasek będzie na godzinę 15.00, a mnie frapuje pytanie w jaki sposób naciąga się pasek. Przy napinaczu jest sprężyna, ale wydaje mi się, że ona luzuje napinacz, a nie naciąga, a poza tym sprężyna jest bardzo słaba. Czy stosuje się tu metodę naciągu na wyczucie i sprawdzanie naciągu kciukiem jak w Golfie I? Proszę o pilną odpowiedź.