[ALL] Regulacja dyszy spryskiwacza
-
ma ktos pomysl na spryskiwacz ktory leje na dach auta?
ostatnio po myciu tak wlasnie sie stalo.3 strumienie tryskaja na szybe a 4 leje na dach albo dalej.po za tym czy mozna jakies wyregulowac wycieraczke zeby dochodzila po stronie kierowcy do konca lewej strony szyby? -
ma ktos pomysl na spryskiwacz
ktory leje na dach auta?
ostatnio po myciu tak wlasnie
sie stalo.3 strumienie tryskaja na szybe a 4 leje na dach albo dalej.igła w "dysze" i ustawiasz ...
po za tym czy mozna
jakies wyregulowac wycieraczke zeby dochodzila po stronie kierowcy do konca lewej strony
szyby?na wieloklinie, nic innego nie przychodzi mi do głowy
-
spryskiwacze mają dysze z których leci płyn musisz tą dysze która leje na dach igiełką ustawić tak aby psikała na szybę
-
Ja mam z kolei problem z ciśnieniem natrysku spryskiwaczy, jak jadę poza terenem, to już brakuje im siły, ale przywykłem i jak potrzebuję wyczyścić szybki, to zwalniam
-
Ja mam z kolei problem z
ciśnieniem natrysku spryskiwaczy, jak jadę poza terenem, to już brakuje im siły, ale
przywykłem i jak potrzebuję wyczyścić szybki, to zwalniamJak chcesz,zeby Ci mocniej pryskało,to wywal filterek z przewodu który znajduje sie w okolicy prawego kielicha amortyzatora
-
Nic nie wywalaj. Trzeba po prostu przedmuchać węże razem z dyszami i będzie jak nówka. Ja wywalisz zaworek (to nie jest filterek!) to płyn będzie wracał do zbiorniczka i będzie trzeba dłużej ciągnąć za dźwignię i pompka będzie musiała dłużej chodzić.
-
Ja wywalisz zaworek (to nie jest
filterek!)
spełnia tez rolę filtra
to płyn będzie wracał do zbiorniczka i będzie trzeba dłużej ciągnąć za dźwignię i
pompka będzie musiała dłużej chodzić.
będzie wracał i jest to gora ,5 sek pracy dłużej
-
Ale usuwasz tylko skutek i to na jakiś czas a nie przyczynę. A jak wiedziesz na kanał, ściągniesz wąż z pompki i dmuchniesz sprężarką, potem ściągniesz węże z samych spryskiwaczy i dmuchniesz w nie, to dopiero będzie śmigać.
-
spełnia tez rolę filtra
no ale to nie zmienia faktu, że nie jest to filterek
Wiadomo jakoś tam filtruję, np ziarnko piasku nie przeciśnie się przez kulkę, która znajduję się tam w środku -
Ale usuwasz tylko skutek i to
na jakiś czas a nie przyczynę. A jak wiedziesz na kanał, ściągniesz wąż z pompki i dmuchniesz
sprężarką, potem ściągniesz węże z samych spryskiwaczy i dmuchniesz w nie, to dopiero będzie
śmigać.Może powiem tak... Ostatnio męczyłem się z całym układem i ostatecznie wymieniłem pompke i całą instalacje przewodową - przód. Na koniec sprawdziłem jak to działa z zaworkiem,filterkiem i faktycznie bez tego lepiej pryska,a minusy tego są takie jak wspomniałeś wyżej