zlosniki.pl
    • Zarejestruj się
    • Zaloguj się
    • Szukaj
    • Kategorie
    • Ostatnie
    • Tagi
    • Popularne
    • Użytkownicy
    • Grupy
    • Szukaj

[ALL] Regulacja dyszy spryskiwacza

Kącik techniczny - Swift do 2003 r.
    7
    10
    81
    Załaduj więcej postów
    • Najpierw najstarsze
    • Najpierw najnowsze
    • Najwięcej głosów
    Odpowiedz
    • Odpowiedz, zakładając nowy temat
    Zaloguj się, aby odpowiedzieć
    Ten temat został usunięty. Mogą go zobaczyć tylko użytkownicy upoważnieni do zarządzania tematami.
    • M
      minnie Użytkownik archiwalny ostatnio edytowany przez minnie

ma ktos pomysl na spryskiwacz ktory leje na dach auta?
      ostatnio po myciu tak wlasnie sie stalo.3 strumienie tryskaja na szybe a 4 leje na dach albo dalej.po za tym czy mozna jakies wyregulowac wycieraczke zeby dochodzila po stronie kierowcy do konca lewej strony szyby?

1 odpowiedź Ostatnia odpowiedź Odpowiedz Cytuj 0
      • H
        Hellsin Użytkownik archiwalny ostatnio edytowany przez Hellsin

ma ktos pomysl na spryskiwacz
        ktory leje na dach auta?
        ostatnio po myciu tak wlasnie
        sie stalo.3 strumienie tryskaja na szybe a 4 leje na dach albo dalej.

igła w "dysze" i ustawiasz ...

po za tym czy mozna
        jakies wyregulowac wycieraczke zeby dochodzila po stronie kierowcy do konca lewej strony
        szyby?

na wieloklinie, nic innego nie przychodzi mi do głowy

• P
          przemo90lodz Użytkownik archiwalny ostatnio edytowany przez przemo90lodz

spryskiwacze mają dysze z których leci płyn musisz tą dysze która leje na dach igiełką ustawić tak aby psikała na szybę

• J
            jurbassteck Użytkownik archiwalny ostatnio edytowany przez jurbassteck

Ja mam z kolei problem z ciśnieniem natrysku spryskiwaczy, jak jadę poza terenem, to już brakuje im siły, ale przywykłem i jak potrzebuję wyczyścić szybki, to zwalniam

• K
              Karol_Sieradz Użytkownik archiwalny ostatnio edytowany przez Karol_Sieradz

Ja mam z kolei problem z
              ciśnieniem natrysku spryskiwaczy, jak jadę poza terenem, to już brakuje im siły, ale
              przywykłem i jak potrzebuję wyczyścić szybki, to zwalniam

Jak chcesz,zeby Ci mocniej pryskało,to wywal filterek z przewodu który znajduje sie w okolicy prawego kielicha amortyzatora

• T
                Toydols Użytkownik archiwalny ostatnio edytowany przez Toydols

Nic nie wywalaj. Trzeba po prostu przedmuchać węże razem z dyszami i będzie jak nówka. Ja wywalisz zaworek (to nie jest filterek!) to płyn będzie wracał do zbiorniczka i będzie trzeba dłużej ciągnąć za dźwignię i pompka będzie musiała dłużej chodzić.

• K

Ja wywalisz zaworek (to nie jest

filterek!)

spełnia tez rolę filtra

to płyn będzie wracał do zbiorniczka i będzie trzeba dłużej ciągnąć za dźwignię i

pompka będzie musiała dłużej chodzić.

będzie wracał i jest to gora ,5 sek pracy dłużej

• T
                    Toydols Użytkownik archiwalny ostatnio edytowany przez Toydols

Ale usuwasz tylko skutek i to na jakiś czas a nie przyczynę. A jak wiedziesz na kanał, ściągniesz wąż z pompki i dmuchniesz sprężarką, potem ściągniesz węże z samych spryskiwaczy i dmuchniesz w nie, to dopiero będzie śmigać.

• D
                      danbar Użytkownik archiwalny ostatnio edytowany przez danbar

spełnia tez rolę filtra

no ale to nie zmienia faktu, że nie jest to filterek
                      Wiadomo jakoś tam filtruję, np ziarnko piasku nie przeciśnie się przez kulkę, która znajduję się tam w środku

• K

Ale usuwasz tylko skutek i to
                        na jakiś czas a nie przyczynę. A jak wiedziesz na kanał, ściągniesz wąż z pompki i dmuchniesz
                        sprężarką, potem ściągniesz węże z samych spryskiwaczy i dmuchniesz w nie, to dopiero będzie
                        śmigać.

Może powiem tak... Ostatnio męczyłem się z całym układem i ostatecznie wymieniłem pompke i całą instalacje przewodową - przód. Na koniec sprawdziłem jak to działa z zaworkiem,filterkiem i faktycznie bez tego lepiej pryska,a minusy tego są takie jak wspomniałeś wyżej

• 1 / 1
                        • Pierwszy post
                          Ostatni post