[ALL] Klima- jak to działa ??
-
p5656 sorki, że tyle czasu czekałeś. Takie fotki zrobiłem, ale nie wiem czy z nich czegoś się dowiesz. Cudo pod schowkiem (nie wiem czy o to chodziło) które czasami syczy jak klima chodzi i sprężarka - nie miałem jak tam wepchnąć aparatu i dlatego mało widać.
Włącznika nie zrobiłem bo jak bym go zdemontował, to pewnie bym już nie złożył z powrotem.
Są trzy stany pracy klimy:
A/C - klima chodzi normalnie (sprężarka ~15sek pracy, troche odpoczynku i znowu praca - chyba zależne od temperatury), Eco - z tego co zauważyłem to w tym trybie sprężarka się odłącza przy większych obrotach, jak się rusza itp., generalnie też rzadziej się odpala i ostatni tryb to klima wyłączona, w tedy nie pali się żadna dioda na przycisku.Zobacz jeszcze schemat klimy tutaj: LINK ostatnie sześć pozycji.
-
U mnie na ECO chodzi klimatyzacja. Dopiero jak kliknę trzeci raz (pierwszy A/C, drugi ECO) to wyłącza się klima.
-
Dzięki wielkie za fotki będę walczył , ale kiepsko to widzę . Nie jest to takie proste jak myślałem ...Ale oczywiście będę na bierząco informował w tym wątku o wynikach . Dużo Świstaków wychodziło z klimą , więc mam nadzieje że taki temat na forum się przyda