[1,3 8V MKiV] Poślizg, kraweznik, bach - kierownica krzywa
-
Posypało sniegiem, snieg sie rozpuscil zrobila sobie szklanka ,a ja na tej szklance. Zjazd z gorki ok 70km/h zwalniam biegami zakrecik leciutko na hamulec i sie zaczelo. Taniec z gwiazdami po ok 40m udalo mi sie auto wyprowadzic na prosta ale oczywiscie kierowca golfa musial mi wyjechac debil. No to na hamulec znowu i niestety juz nie wyprowadzilem Zuzy przy ok 40 moze 50 pierdyknolem prawym kolem w kraweznik, rozwalajac sobie felge. Zapas juz założony
Skutki - pojechalem na krótką trase 120km/h auto jedzie prosto, leciutkie wibrowanie kierownicy ale to bylo wczesniej, nie sciaga zbytnio, tylko niestety kierownica jest krzywo po tym zdarzeniu lekko w lewo sie wychylila. Wiec teraz aby jechac prosto musze trzymac ja krzywo
Kierownica mogla sobie przeskoczyc o jeden zabek ?
Czy moze jechac na geometrie najpierw nim ja rozbiore ?Doradzcie Panowie
-
Kierownica mogla sobie
przeskoczyc o jeden zabek ?
Czy moze jechac na geometrie
najpierw nim ja rozbiore ?
Doradzcie Panowiedrążek ... standard, mój kolega to przerobił w tym roku tak samo jak Ty.
Na stację diagnostyczną i niech Ci ustawią, no chyba że go skrzywiłeś, ale to wtedy chyba do tych 120 byś nie dobił -
Prosimy na zbieżność. Tam wszystkiego się dowiesz. Kierownica się nie przestawiła. Albo się drążek zgiął, albo końcówka, albo wahacz, albo... lepiej żeby już zostało przy którymś z tych trzech...
-
ehh...tak to jest zamiast jezdzic po torze na zlotach i cwiczyc technike prowadzenia pojazdu to czlowiek pije tak ze na drugi dzien boi sie na samochod spojrzec
Jutro pojade gdzies pewnie na diagnostyke niech cos z tym robia
-
Mam nadzieję, że picie to picie, a za kółko to trzeźwy siadasz.
-
Mam nadzieję, że picie to
picie, a za kółko to trzeźwy siadasz.Bez takich mi tu ;-p
Jestem zagorzalym przeciwnikiem jazdy po alkoholu !!!
-
Tak na wszelki wypadek pytałem. Jedź chłopie na zbieżność. Szczerze mówiąc, to dziwne by było, jakbyś po strzale w krawężnik nie miał skrzywionej kierownicy.
-
Jutro popytam gdzie w Lublinie dobrze ustawiaja zbieznosc i sie podjedzie mam nadzieje ze to jest tylko kwestia zbieznosci.
-
jedz na 4 punktowa zaplacisz 2x wiecej ale bedzie ustawione jak nalezy. odrazu przygotuj sie na maly szok
-
maly szok
???
-
pojedziesz na stacje to sie przekonasz tylko pilnuj dobrze tych jeb...ych diagnostow bo lubia sobie leciec w kulki patrz im na rece i dopilnuj zeby po zalozeniu przyrzadu krecil kazdym kolem bo troche krzywa felga i juz bedzie lipa i niedokladnie ustawi, reszta to wydruk z koputera i masz podane jak bylo jak jest i jaka jest tolerancja wymagaj wszystkiego idealnie, za to im placisz !! i niedaj sie zbajerowac ze to sie nieda, jak sie nieda to nieplac za calosc tylko np polowe uslugi.
-
Danke
-
Mockba sugeruje, że swift jako. że ma budę jaką ma będzie cały krzywy. Natomiast tak po ludzku mówiąc, to dla własnego bezpieczeństwa sprawdź dobrze geometrię. O krawężnik skrzywiłeś wahacz albo drążek, albo buda się trochę poddała. Sprawdź, napraw i po krzku