zlosniki.pl
    • Zarejestruj się
    • Zaloguj się
    • Szukaj
    • Kategorie
    • Ostatnie
    • Tagi
    • Popularne
    • Użytkownicy
    • Grupy
    • Szukaj

[1,3 8V MKiV] Poślizg, kraweznik, bach - kierownica krzywa

Kącik techniczny - Swift do 2003 r.
    4
    13
    39
    Załaduj więcej postów
    • Najpierw najstarsze
    • Najpierw najnowsze
    • Najwięcej głosów
    Odpowiedz
    • Odpowiedz, zakładając nowy temat
    Zaloguj się, aby odpowiedzieć
    Ten temat został usunięty. Mogą go zobaczyć tylko użytkownicy upoważnieni do zarządzania tematami.
    • J
      jojO Użytkownik archiwalny ostatnio edytowany przez jojO

Posypało sniegiem, snieg sie rozpuscil zrobila sobie szklanka ,a ja na tej szklance. Zjazd z gorki ok 70km/h zwalniam biegami zakrecik leciutko na hamulec i sie zaczelo. Taniec z gwiazdami po ok 40m udalo mi sie auto wyprowadzic na prosta ale oczywiscie kierowca golfa musial mi wyjechac debil. No to na hamulec znowu i niestety juz nie wyprowadzilem Zuzy przy ok 40 moze 50 pierdyknolem prawym kolem w kraweznik, rozwalajac sobie felge. Zapas juz założony

Skutki - pojechalem na krótką trase 120km/h auto jedzie prosto, leciutkie wibrowanie kierownicy ale to bylo wczesniej, nie sciaga zbytnio, tylko niestety kierownica jest krzywo po tym zdarzeniu lekko w lewo sie wychylila. Wiec teraz aby jechac prosto musze trzymac ja krzywo

Kierownica mogla sobie przeskoczyc o jeden zabek ?
      Czy moze jechac na geometrie najpierw nim ja rozbiore ?

Doradzcie Panowie

1 odpowiedź Ostatnia odpowiedź Odpowiedz Cytuj 0
      • H
        Hellsin Użytkownik archiwalny ostatnio edytowany przez Hellsin

Kierownica mogla sobie
        przeskoczyc o jeden zabek ?
        Czy moze jechac na geometrie
        najpierw nim ja rozbiore ?
        Doradzcie Panowie

drążek ... standard, mój kolega to przerobił w tym roku tak samo jak Ty.
        Na stację diagnostyczną i niech Ci ustawią, no chyba że go skrzywiłeś, ale to wtedy chyba do tych 120 byś nie dobił

• T
          Toydols Użytkownik archiwalny ostatnio edytowany przez Toydols

Prosimy na zbieżność. Tam wszystkiego się dowiesz. Kierownica się nie przestawiła. Albo się drążek zgiął, albo końcówka, albo wahacz, albo... lepiej żeby już zostało przy którymś z tych trzech...

• J

ehh...tak to jest zamiast jezdzic po torze na zlotach i cwiczyc technike prowadzenia pojazdu to czlowiek pije tak ze na drugi dzien boi sie na samochod spojrzec

Jutro pojade gdzies pewnie na diagnostyke niech cos z tym robia

• T

Mam nadzieję, że picie to picie, a za kółko to trzeźwy siadasz.

• J

Mam nadzieję, że picie to
                picie, a za kółko to trzeźwy siadasz.

Bez takich mi tu ;-p

Jestem zagorzalym przeciwnikiem jazdy po alkoholu !!!

• T

Tak na wszelki wypadek pytałem. Jedź chłopie na zbieżność. Szczerze mówiąc, to dziwne by było, jakbyś po strzale w krawężnik nie miał skrzywionej kierownicy.

• J

Jutro popytam gdzie w Lublinie dobrze ustawiaja zbieznosc i sie podjedzie mam nadzieje ze to jest tylko kwestia zbieznosci.

• M
                      mockba Użytkownik archiwalny ostatnio edytowany przez mockba

jedz na 4 punktowa zaplacisz 2x wiecej ale bedzie ustawione jak nalezy. odrazu przygotuj sie na maly szok

• J

maly szok

???

• M
                          mockba Użytkownik archiwalny ostatnio edytowany przez mockba

pojedziesz na stacje to sie przekonasz tylko pilnuj dobrze tych jeb...ych diagnostow bo lubia sobie leciec w kulki patrz im na rece i dopilnuj zeby po zalozeniu przyrzadu krecil kazdym kolem bo troche krzywa felga i juz bedzie lipa i niedokladnie ustawi, reszta to wydruk z koputera i masz podane jak bylo jak jest i jaka jest tolerancja wymagaj wszystkiego idealnie, za to im placisz !! i niedaj sie zbajerowac ze to sie nieda, jak sie nieda to nieplac za calosc tylko np polowe uslugi.

• J

Danke

• T

Mockba sugeruje, że swift jako. że ma budę jaką ma będzie cały krzywy. Natomiast tak po ludzku mówiąc, to dla własnego bezpieczeństwa sprawdź dobrze geometrię. O krawężnik skrzywiłeś wahacz albo drążek, albo buda się trochę poddała. Sprawdź, napraw i po krzku

• 1 / 1
                              • Pierwszy post
                                Ostatni post