daihatsu terios z silnikiem suzuki 1,3 gaśnie po 20 sekundach
-
dzień dobry wszystkim mam problem z silnikiem w moim daihatsu terios 1,3 wiem że to nie suzuki ale podobno silniki są identyczne wielopunktowy wtrysk. Objawy są takie silnik odpala a po 20 sekundach gaśnie albo po dodaniu gazu kolega teraz powiedział mi że wcale już nie odpala.Ktoś stwierdził że to immobilajzer a może całkiem komputer padł . cze może mi ktoś pomóc? z góry serdecznie dziękuje
-
dzień dobry wszystkim mam
problem z silnikiem w moim daihatsu terios 1,3 wiem że to nie suzuki ale podobno silniki są
identyczne wielopunktowy wtrysk. Objawy są takie silnik odpala a po 20 sekundach gaśnie albo
po dodaniu gazu kolega teraz powiedział mi że wcale już nie odpala.Ktoś stwierdził że to
immobilajzer a może całkiem komputer padł . cze może mi ktoś pomóc? z góry serdecznie dziękujejak wcześniej odpalał to nie jest więc immobilaizer,
sprawdź cewke i kable. -
a ja bym obstawiał na pompkę paliwa lub też filtr(filtry) paliwa skoro po 20s gasnął lub od razu po przegazówie
-
Bardzo możliwe , zależy jeszcze jaki jest moduł immo .
Bo normalnie odcina już od 2 do 6 sek .
Ale raczej przydało by się sprawdzić pompę albo chociaż na wtryskach a później filtry .