Pare problemów ze swiftem 92'MKIII
-
Witam szukałem na zlosnikiu kogoś z podobnymi problemami ale nie znalazłem .
Otóż mój jest tak że miesiąc moze troche dłuzej temu spryskiwacz tylej szyby działał a teraz jak wciskam pryskanie tylnej szyby to tylko wycieraczka chodzi przedni spryskiwacz działa bez zarzutów domyslam sie ze są 2 pompki na zbiorniku druga rzecz która mnie irytuje to tylna wycieraczka która działa tylko przy uzyciu guzika ze spryskiwacza ten drugi przycisk nie chce działać nie mam pojecia czemu moze ktoś ma jakąs koncepcje i chciałem sie zapytać czy te samochody były wyposarzone w jakąś piszczałke reagującą na otwarte drzwi albo kluczyk w stacyjce bo sporadycznie sie zdarza ze jak mam otwarte drzwi to piszczy ale odgłos jest taki ze wydaje sie jakby nie kontaktowało.
Jesli ktos zna jakies przyczyny tego to prosze o pomoc
Pozdrawiam -
Witam szukałem na zlosnikiu
kogoś z podobnymi problemami ale nie znalazłem .
Otóż mój jest tak że miesiąc
moze troche dłuzej temu spryskiwacz tylej szyby działał a teraz jak wciskam pryskanie tylnej
szyby to tylko wycieraczka chodzi przedni spryskiwacz działa bez zarzutów domyslam sie ze są 2
pompki na zbiorniku druga rzecz która mnie irytuje to tylna wycieraczka która działa tylko
przy uzyciu guzika ze spryskiwacza ten drugi przycisk nie chce działać nie mam pojecia czemu
moze ktoś ma jakąs koncepcje i chciałem sie zapytać czy te samochody były wyposarzone w jakąś
piszczałke reagującą na otwarte drzwi albo kluczyk w stacyjce bo sporadycznie sie zdarza ze
jak mam otwarte drzwi to piszczy ale odgłos jest taki ze wydaje sie jakby nie kontaktowało.
Jesli ktos zna jakies
przyczyny tego to prosze o pomoc
PozdrawiamA więc tak:
Co do spryskiwacza tylnej szybki polecam sprawdzić czy się nie zapchał ewentualnie zapodać igłe. U mnie pomogło.
co do wycieraczki .Skoro działa sama wycieraczka to polecam sprawdzić sam włącznik wycieraczki. Budowa tego obwodu nie jest skomplikowana i można łatwo znaleźc usterke.
A co do drzwi to pod tunelem środkowym , pod radiem jest tak owe urządzonko . Jest ono wyzwalane stacyjką oraz wyłącznikami przy drzwiach. Polecam sprawdzić czy światło w kabinie na otwartych drzwiach świeci jasno i bez kłopotu.Jeśli nie to trzeba zająć się wyłącznikami przy drzwiach.Pozdrawiam
-
jesli chodzi o spryskiwacz to i wlacznik wycieraczki to proponuowal bym zaczac od rozebrania włacznikow, czesto w ss jest ze one wlasnie nie łączą, wiec trzeba by je poczyscic i poprawic przewodzenie. Jesli chodzi o piszczałke to powinna byc gdzies pod radiem, reagowac(jesli dobrze pamietam) na swiatla i otwarcie drzwi drzwi jak jest kluczyk w stacyjce. Przyczyną ze to nie kontaktuje mogą byc własnie te "zwieracze" przy drzwiach, ktore jak sa drzwi otwarte zwieraja do masy i daja sygnal o otwartych drzwiach, czesto tam jest pordzewiale cos albo luzne trzeba by wydlubac i obczaic ich stan.
-
jesli chodzi o spryskiwacz to
i wlacznik wycieraczki to proponuowal bym zaczac od rozebrania włacznikow, czesto w ss jest ze
one wlasnie nie łączą, wiec trzeba by je poczyscic i poprawic przewodzenie. Jesli chodzi o
piszczałke to powinna byc gdzies pod radiem, reagowac(jesli dobrze pamietam) na swiatla i
otwarcie drzwi drzwi jak jest kluczyk w stacyjce. Przyczyną ze to nie kontaktuje mogą byc
własnie te "zwieracze" przy drzwiach, ktore jak sa drzwi otwarte zwieraja do masy i daja
sygnal o otwartych drzwiach, czesto tam jest pordzewiale cos albo luzne trzeba by wydlubac i
obczaic ich stan.Co do spryskiwacza to przestała pompka działać od tylnego bo chyba są dwie pompki przy zbiorniku ? nie pamietam juz a dziekuje za info o tym pikaczu a co do przycisku wycieraczki to macie racje trzeba rozebrać
-
Co do spryskiwacza to
przestała pompka działać od tylnego bo chyba są dwie pompki przy zbiorniku ? nie pamietam juz
a dziekuje za info o tym pikaczu a co do przycisku wycieraczki to macie racje trzeba rozebraćjak rozbierzesz go to proponuje odrazu wziasc sie za ten od spryskiwacza tylniego. bo bedzie i tak wydlubany;]
-
mam dokładnie to samo z wycieraczką pokazywałem to mechanikowi a on mi że silniczek od wycieraczki spalony więc się go zapytałem jak mi cudem chodzi z włączonym spryskiwaczem a on mówi że sam sie dziwi
-
mam dokładnie to samo z
wycieraczką pokazywałem to mechanikowi a on mi że silniczek od wycieraczki spalony więc
się go zapytałem jak mi cudem chodzi z włączonym spryskiwaczem a on mówi że sam sie dziwiW moim też mam dokładnie to samo
... i nawet się tym nie zajmuję, bo to pierdoła I problemów żadnych nie robi
Pozdr.