brak podswietlenia tablicy rozdzielczej
-
witam mam kłopot z podswietleniem tablicy montowalem radio a pojakims czasie zauważyłem brak podswietlenia sprawdzałem bezpieczniki i mam gdies zwarcie czy moze to byc zalezne od radia czy jest to osobny temat prosze o rade z góry dzęki pozdrawiam
-
witam mam kłopot z
podswietleniem tablicy montowalem radio a pojakims czasie zauważyłem brak podswietlenia
sprawdzałem bezpieczniki i mam gdies zwarcie czy moze to byc zalezne od radia czy jest to
osobny temat prosze o rade z góry dzęki pozdrawiamdo radia idzie to tym samym bezpiecznikiem co podswietlenie kokpitu, wiec odlacz radio sprawdz kable czy czasem wpychajac radio nie przetarles jakiegos i wsadz nowy bezpiecznik.
-
napewno sprawdze nie ruszałem bo nie byłem pewien ale jutro zaraz działem dzieki
-
witam zrobiłem tak jak mówiłes ale niestety nie przyniosło to rezultatu a poza ty w moim swifcie posiadam webasto i ono tez nie działa znalazłem pod maska bespiecznik wymieniłem bo był spalony załączyłem webasto i sie przepalił wydaje mi sieże jest przetarty jakis kabel tylko gdzie go szukac tyle tam tego ze szok macie jakaś rade
-
witam zrobiłem tak jak
mówiłes ale niestety nie przyniosło to rezultatu a poza ty w moim swifcie posiadam webasto i
ono tez nie działa znalazłem pod maska bespiecznik wymieniłem bo był spalony załączyłem
webasto i sie przepalił wydaje mi sieże jest przetarty jakis kabel tylko gdzie go szukac tyle
tam tego ze szok macie jakaś radejak grzebales przy radiu i zgaslo all to sadze ze tam wpychajac radio kabel przetarles, sprawdz dokladnie.
-
posiedze nad tym jeszcze musze znalesć przyczyne dzieki
-
posiedze nad tym jeszcze
musze znalesć przyczyne dziekiPodłączyłeś masę radia pod masę podświetlania podłącz masę radia np z karoserii bezpośrednio
-
Podłączyłeś masę radia pod masę podświetlania
Dokładnie, u mnie tak miałem, wystarczy masę podpiąć do karoserii jak radzi.
-
dzieki panowie za rady było tak jak pisaliście przełożyłem mase zmieniłem bezpiecznik i wszystko wróciło do normy a co do webasto o którym wspominałem poprostu sie zastało dawno nie uzywałem palił mi bezpiecznik była tam 15 włożyłem 20 ruszyło a potem zmieniłem na bezpiecznik 15 tak jak było serdeczne pozdro i jeszcze raz dzieki