sciagniecie obudowy z filtru powietrza ????
-
to dobry pomysl jest??? czy po sciagnieciu obudowy z filtru powietrza nie bedzie przeszkadzalo ze cieple powietrze po rozgrzaniu silnika bedzie zasysane? ma ktos tak z was zrobione ??
-
to dobry pomysl jest??? czy
po sciagnieciu obudowy z filtru powietrza nie bedzie przeszkadzalo ze cieple powietrze po
rozgrzaniu silnika bedzie zasysane? ma ktos tak z was zrobione ??Jaki swift ?
-
94r 1.3 8v
-
94r 1.3 8v
Ja mam 2002 i w 94 jest chyba inaczej układ.
Ale powiedz mi o co Ci głównie chodzi o to żeby było lepsze chłodzenie czy jak ?
Bo post taki dziwny trochę.
A jeżeli chodzi czy będzie zasysane ciepłe powietrze to pewnie że tak. -
to dobry pomysl jest??? czy
po sciagnieciu obudowy z filtru powietrza nie bedzie przeszkadzalo ze cieple powietrze po
rozgrzaniu silnika bedzie zasysane? ma ktos tak z was zrobione ??troszkę kiepski pomysł, a tak w ogolę to po co chcesz to zrobić
-
Ja mam 2002 i w 94 jest chyba
inaczej układ.jak masz 8v to jest tak samo
-
http://www.youtube.com/watch?v=vvt6m350Ha8&feature=related o cos takiego mi chodzi:) lepszy dzwiek:D
-
http://www.youtube.com/watch?v=vvt6m350Ha8&feature=related o cos takiego mi chodzi:) lepszy
dzwiek:Dprzestań nie rób tego to lepiej sobie zainstaluj filtr stożkowy trochę zmieni dźwięk ale bez przesady. No i nie bedzie popierał ciepła z silnika
-
to lepiej pokombinować troszkę i założyć stożek dla lepszego dźwięku, bo tak to będzie zasysać tylko ciepłe powietrze i może stracić na mocy
o np. tak
-
to lepiej pokombinować
troszkę i założyć stożek dla lepszego dźwięku, bo tak to będzie zasysać tylko ciepłe powietrze
i może stracić na mocyDziadostwo i tyle. Filtry teraz kosztują 40 zł ja sobie kolanko z pecefałki zrobiłem i gitara. A nie jakieś ściąganie pokryw
-
Dziadostwo i tyle.
Filtry
teraz kosztują 40 zł ja sobie kolanko z pecefałki zrobiłem i gitara. A nie jakieś ściąganie
pokrywnie każdemu podoba się ten spodek nad wtryskiem, a u mnie przeróbka nie dotyczyła montażu stożka tylko przerobienia lpg na blos's i tej nie oryginalnej puszki nie mogło być
-
bez sens totalny, stracisz tylko moment obrotowy w dolnym zakresie obrotów
-
przestań nie rób tego to
lepiej sobie zainstaluj filtr stożkowy trochę zmieni dźwięk ale bez przesady. No i nie bedzie
popierał ciepła z silnikatia ... szkoda że ta wkładka dać może więcej niż ten stożek, akurat w tym przypadku ...
dodatkowo zobaczccie sami, że potem właściciel zakłada jednak wszystko :Dziadostwo i tyle. Filtry
teraz kosztują 40 zł ja sobie kolanko z pecefałki zrobiłem i gitara. A nie jakieś ściąganie
pokrywjak masz 1.3 SOHC 16V to nic dziwnego, tu masz 1.3 SOHC 8V, czyli przepustnicę pionową a nie poziomą ... ciekaw jestem jak byś miał 8V i Twojej pracy ... a nazywanie czyjejś pracy dziadostwem to naprawdę żenada ... zrób lepsze ... potem krytykuj ...
-
a nazywanie czyjejś pracy dziadostwem to naprawdę żenada ...
zrób lepsze ... potem krytykuj ...że He ? Jakiej pracy? To jest po prostu ściągnięta obudowa od pokrywy filtra powietrza gdzie tu praca? Przecież gdyby ta pokrywa nie była potrzebna to by jej przecież nie było, prawda? To po co ją ściągać
Acha no i nie zrozumiałeś o co chodzi koledze, bo chodzi mu o to żeby to miało "rzekomo" lepszy dźwięk. Może i będzie on lepszy chociaż wątpię ale ściąganie obudowy filtra po to by był lepszy dźwięk to dziadostwo !!
Nie chodzi mi o to że ktoś nie wiem ściąga obudowę i coś kombinuje żeby powietrze gorące nie było, nie wiem robi jakieś swojej produkcji obudowy. To rozumiem, nie krytykuję ok, ale to że ktoś ściąga obudowę po to żeby lepszy dźwięk był to według Ciebie jest praca? dziwne
-
że He ? Jakiej pracy?
To jest po prostu ściągnięta obudowa od pokrywy filtra powietrza gdzie tu praca?
Przecież gdyby ta pokrywa nie była potrzebna to by jej przecież nie było, prawda? To po co ją
ściągać
Acha no i nie zrozumiałeś o
co chodzi koledze, bo chodzi mu o to żeby to miało "rzekomo" lepszy dźwięk. Może i będzie on
lepszy chociaż wątpię ale ściąganie obudowy filtra po to by był lepszy dźwięk to dziadostwo
!!
Nie chodzi mi o to że ktoś
nie wiem ściąga obudowę i coś kombinuje żeby powietrze gorące nie było, nie wiem robi jakieś
swojej produkcji obudowy. To rozumiem, nie krytykuję ok, ale to że ktoś ściąga obudowę po to
żeby lepszy dźwięk był to według Ciebie jest praca? dziwneZaraz . Odpisałeś na mojego posta, że to dziadostwo , gdzie ja zaproponowałem koledze właśnie przerobienie całego dolotu tak jak ja zrobiłem w swoim byłym swifcie gdzie dorobiłem kopułkę na monowtrysk i dałem stożek w osłonie żeby nie zasysał ciepłego powietrza i nie robiłem tego po to, aby był lepszy dźwięk, ale poto, aby było możliwe zamontowanie Blos'a do 1,3 8v, bo na ten temat były dyskusje czy w ogóle się da i czy to będzie chodzić i powiem, że troszkę roboty było, ale oprócz tego, że dzięki temu śmigał na blosie to naprawdę wydobywał fajny dźwięk.
-
to lepiej pokombinować
troszkę i założyć stożek dla lepszego dźwięku, bo tak to będzie zasysać tylko ciepłe powietrze
i może stracić na mocy choryNa takie cos odpowiadałem. Tak sorki pomyliłem się miałem odpowiedzieć na inną wiadomość.
Po prostu dla mnie ściąganie pokrywy filtra dla lepszego dźwięku i nie zastąpienie tej pokrywy czy czegokolwiek innego żadną inną rzeczą (a o takim czymś mówił kolega) to jest dziadostwo. -
to zobacz na jaki post odpisałeś i jak ... bo chyba sam nie wiesz co piszesz ...
-
to zobacz na jaki post
odpisałeś i jak ... bo chyba sam nie wiesz co piszesz ...Fakt pomyliłem się wybacz, nie nazywam żadnej pracy dziadostwem, no chyba że jest to na prawdę dziadowska praca. Chodziło mi o to że ściąganie obudowy filtra tylko po to żeby dźwięk był lepszy to jest dziadostwo.
Mam nadzieję że mi to wybaczysz
-
Chodziło mi o to że ściąganie obudowy filtra tylko po to żeby dźwięk był lepszy to jest dziadostwo
Tak głupi pomysł, że żal czytać nawet o takie stwierdzenie bym się pokusił.
-
Mam nadzieję że mi to
wybaczyszja tobie wybaczam