[GTi MK3] Suzuki Swift 1.3 GTi 93" by Wesyl
-
Jaki masz w planach wydech?
50mm ? Koncowka cos ala Mugen ? Bo mnie ta rureczka z 1.6 (taka mam u siebie) tak troche nie
pasuje i tez bym u siebie cos zmienilno plany sa, wydech jest rzezba totalna w moim GTi, najchetniej bym dorwal kwasowke 2 cale i na koncu ala mugena wstawil, ale jakims tlumikiem na srodku bym chetnie to troche wyciszyl,
z 2giej strony troche mi szkoda bo teraz nawet radia nie slucham w aucie bo mi silniczek gra;] -
szkoda bo teraz nawet radia nie slucham w aucie bo mi silniczek gra;]
Haha, wiem to po sobie jak po wymianie hydro jezdzilem z wylaczonym radiem pierwsze kilometry cieszac sie brakiem klekotu i pieknym dzwiekiem
Ja mam seryjna srednice, bez kata, z tlumikiem srodkowym dedykowanym do GTi i tlumikiem koncowym od 1.6 16v. Dzwiek i jego natezenie jest bardzo mile, ale razi mnie ta fifka na koncu, nie przystoji mala rureczka do napisu GTi... Najchetniej dorwalbym ori dwururke ale 650 zł za zamiennik bosala to ... duzo Dlatego mysle o czyms ala Mugen Mini (420mm dlugosci lacznej) zeby bylo niezbyt glosno i koncowka meska
-
Haha, wiem to po sobie jak po
wymianie hydro jezdzilem z wylaczonym radiem pierwsze kilometry cieszac sie brakiem klekotu i
pieknym dzwiekiem
Ja mam seryjna srednice, bez
kata, z tlumikiem srodkowym dedykowanym do GTi i tlumikiem koncowym od 1.6 16v. Dzwiek i jego
natezenie jest bardzo mile, ale razi mnie ta fifka na koncu, nie przystoji mala rureczka do
napisu GTi... Najchetniej dorwalbym ori dwururke ale 650 zł za zamiennik bosala to ... duzo
Dlatego mysle o czyms ala Mugen Mini (420mm dlugosci lacznej) zeby bylo niezbyt glosno i
koncowka meskamugena mini nigdy nie zamontuje, qmpel to mial i to nie wyglada zabardzo dlamnie.
umnie to nie wiem jak to nazwac wyglada to mniejwiecej tak:
kolektor portki za nimi strumienica za nia rura na ktora jest zalozona inna wieksza rura, potem srodkowy jakis i koncowy nie wiem czy z 16, czy 1,3 nie szukalem napisow, bo wiem ze i tak to wyleci pytanie na co sie to zmieni, planuje na wiosne, ale tak chce zrobic zeby autko przeglad mi przeszlo, a na przelocie pelnym to slabo to widze. -
Mlodegoborucha juz
informowalem i jest bardzo chetny Jak dobrze dogramy tremin to bedzie... 7 GTi....Kurcze juz sie nie moge
doczekac zdjecia "rodzinnego" na tyle fajnych aut
Noo takie zdjecie mozna juz oprawic w ramke i na scianie powiesic :D:D ...byle do wiosny -
kolejny szaleniec reanimuje gti wrzuc foty z pod maski powodzenia w dlubaniu
czemu ja nic nie wiem o jakims glubszym spocie?
-
kolejny szaleniec reanimuje
gti wrzuc foty z pod maski powodzenia w dlubaniu
czemu ja nic nie wiem o
jakims glubszym spocie?
Bo to nie ma byc spot ogolnopolski tylko polnocno-zachodni :D:D -
kolejny szaleniec reanimuje
gti wrzuc foty z pod maski powodzenia w dlubaniu
czemu ja nic nie wiem o
jakims glubszym spocie?hehe zeby tam odrazu szaleniec, dobre autko i nie chce zeby umarlo, mam nadzieje ze zima sie nic nie przydazy, trzeba uwazac na maxa.
aktualnie zmienilo sie pod maska to ze stozek jest i jak sie dopatrzy ktos to nowy filtr oleju a jak jeszcze ktos zagladnie glebiej to zobaczy pare nowych srub, nowy silikon pod miska, nowy olej i nowy plyn hamulcowy i spryskiwaczy
z czasem za silnik tez sie wezme,
z czasem najchetniej bym sie pozbyl przeplywki -
pokrywa zaworow na pierwszy ogien do odswiezenia :)-pewnie odrazu kilka koników przybedzie xD
-
Gratulacje i powodzenia w pracach nad czarnym MK3
I tak sobie myślę - kwestia dni i chyba sam założę taki temat poświęcony mojemu GTi W końcu to już z pół auta zostało przecież powymieniane ;P
Pozdr.
-
pokrywa zaworow na pierwszy
ogien do odswiezenia :)-pewnie odrazu kilka koników przybedzie xDjeszcze umyc komore silnika i zacznie sie prezentowac jako tako
stozek odizolowales czy tylko jest?
-
pokrywa zaworow na pierwszy
ogien do odswiezenia :)-pewnie odrazu kilka koników przybedzie xDhm pokrywe najchetniej bym na lustro zrobil z dolotem.... z czasem zobaczymy;]
napewno to rposte nie bedzie bo ma pare zakamarkow, moze pomaluje na odpowiedni kolorek;] -
Witam
Z tłumików a'la MUGEN mogę z czystym sumieniem polecić MG Motorsporta . Takiego, jak ten ze zdjęć. Po zamontowaniu silencera(2 fota) dźwięk jest zbliżony do serii, więc spokojnie można jeździć w trasie , a po zdemontowaniu go mamy takiego małego ryczącego potworka w sam raz na tor .
Pozdrawiam
-
To fakt, pokrywie sie przyda odwswiezenie, rozporeczka jeszcze do tego i bedzie cacy
Tez marzy mi sie MAP i full 60mm...... ecumaster kusi........
-
jeszcze umyc komore silnika i
zacznie sie prezentowac jako tako
stozek odizolowales czy tylko
jest?narazie tylko jest, nie moge zabardzo znalesc kawalka blachy do powyginania ktory by odpowiadal mojej koncepcji, pozatym na zime nie widze sensu zeby sie spieszyc z tym.
ale nie martw sie mysle o tym;] -
Z tłumików a'la MUGEN mogę z
czystym sumieniem polecić firmę MG Motorsport. Po zamontowaniu silencera takiego, jak ten na
drugim zdjęciu, dźwięk jest zbliżony do serii, więc spokojnie można jeździć w trasie, a po
zdemontowaniu go mamy takiego małego ryczącego potworka:)
Pozdrawiamno i o cos tkaiego mi chodzi;] a wczesniej jak wyglada uklad wydechowy?
-
Całkowita seria, czyli ORI kolektor, seryjny środkowy tłumik + własnie taki mugenik. Ale koniecznie spraw sobie silencer, bo bez niego żadnej dłuższej trasy nie przetrzymasz;p
-
Całkowita seria, czyli ORI
kolektor, seryjny środkowy tłumik + własnie taki mugenik. Ale koniecznie spraw sobie silencer,
bo bez niego żadnej dłuższej trasy nie przetrzymasz;pwiem musi byc silencer nie raz moje uszy on uratowal w trasie, ale ciekawi mnie jak to chodzi w gti na pelnym przelocie. czy czasem na parkingu przy ruszaniu alarmow nie powlaczam.
-
troche "wiadrowaty" ten tłumik.. dla mnie tylko dwurureczka-i tylko z nierdzewki chromowana- taka wlasnie "idealną" posiada MlodyBoruch
-
wiem musi byc silencer nie
raz moje uszy on uratowal w trasie, ale ciekawi mnie jak to chodzi w gti na pelnym przelocie.
czy czasem na parkingu przy ruszaniu alarmow nie powlaczam.za jakis czas(nieokreslony) pokaze filmik na pelnym przelocie
tez chcialem tlumiczek z 2 koncowkami, ale jak sie trafil kompletny wydech z mugenem to juz mi przeszlo
-
tez chcialem tlumiczek z 2
koncowkami, ale jak sie trafil kompletny wydech z mugenem to juz mi przeszloDla mnie niema w tej sprawie kompromisu Napewno u mnie zagosci nierdzweny, slicznie spasowany , cudownie pomrukujący tłumiczek z dwiema zgrabnymi rureczkami Xd ...noo....chyba ze sie pokusze WYJĄTKOWO na Supersprinta dedykowanego ......