Jakość oryg/zamiennik
-
Witajcie, jakiś czas temu miałem stłuczkę, w wyniku której jestem zmuszony do wymiany błotnika lewego od strony kierowcy.
Zastanawiam się czy ktoś z was szanownych kolegów i koleżanek jest w stanie mi powiedzieć czy szukać koniecznie używki oryginału, czy pokusić się o zammienik nowy, np taki: błotnikCzy ktoś może miał styczność z tą częścią i może coś powiedzieć o jakości w porównaniu z oryginałem... Proszę o szczere i potwierdzone odpowiedzi.
Dzięki i Pozdrawiam
-
Witajcie, jakiś czas temu miałem stłuczkę, w wyniku której jestem zmuszony do wymiany błotnika lewego od strony kierowcy.
Zastanawiam się czy ktoś z was szanownych kolegów i koleżanek jest w stanie mi powiedzieć czy szukać koniecznie używki oryginału, czy pokusić się o zammienik
Czy ktoś może miał styczność z tą częścią i może coś powiedzieć o jakości w porównaniu z oryginałem... Proszę o szczere i potwierdzone odpowiedzi.
Dzięki i PozdrawiamSciemka
Osobiście odradzam kupowanie oryginalnej używki, bo będzie baardzo ciężko znaleźć taką żeby nie miała ani grama rdzy,
no chyba, że koniecznie chcesz szukać pod kolor auta, ale z tym też może być ciężko.
Co do zamienników to ja kupowałem ze stronki 4cars.pl, no i niestety się zawiodłem, błotnik nie był oryginalnie zapakowany, ani sprawdzony przed wysłaniem, okazało się, że ma wadę, zakładam, że powstałą podczas produkcji albo pierwszego pakowania. Wgniecenie to zostało naprawione i obecnie na szczęście nie jest widoczne Gdyż znajduje się pod progiem bocznym -
Zastanawiam się czy ktoś z was szanownych kolegów i koleżanek jest w stanie mi powiedzieć czy szukać koniecznie używki oryginału, czy pokusić się o zammienik nowy, np taki:
błotnik
Czy ktoś może miał styczność z tą częścią i może coś powiedzieć o jakości w porównaniu z oryginałem... Proszę o szczere i potwierdzone odpowiedzi.
Dzięki i PozdrawiamJa zdecydowanie polecam kupic zamienniki jaknajwyzszej jakosci. Od siebie polecam do Swifta blachy KLOKKERHOLM.Uwazam ze są to obecnie najlepsze zamienniki w Polsce dostepne do swifta w przystępnej cenie. Link poniżej:
Pamiętaj jednak ze blacha ma duze znaczenie- ale wazne jest takze jej zabezpieczenie antykorozyje i odpowiednie spasowanie +lakierowanie. Wybierz zaufanego blacharza-lakiernika- to pojezdzisz dłuzej bez rudej
P.s. Znalazłem gdzis takze oryginalne nowe blotniki- z tym ze cena duzo wyzsza. Jabys byl zainteresowany oryginalami Odezwij się na PW -
Dzięki za sugestie ta firma iparts.pl mają widać dobre jakościowo częsci, ale udało mi się znaleźdź oryginalny uzywany w podobnej cenie co nowy i jeszcze z kierunkiem, więc troche zaoszczędzę, a błotnik i tak będzie malowany w warsztacie zaprzyjaźnionym. Pozdrówka