SS 1.6 93r. Nie odpala gdy jest niska temperatura...ucieczka chlodziwa
-
Witam!
Mam nastepujace problemy... Mianowicie, z rana gdy jest dosc chlodno nie moge odpalic auta.W dzien odpala na dotyk.. Rozrusznik kreci normalnie, aku ok. Sprawdzalem przewody zaplonowe, swiece itp. Wszystko jest ok. Czy moze byc za to odpowiedzialny czujnik temperatury?. Jesli tak to mozecie wytlumaczyc gdzie on sie znajduje i jak go wymienic?Problem numer dwa to ucieczka plynu chlodniczego... Nie widac widocznego wycieku, stan oleju ok. Poprostu systematycznie mam sucho i nie wiem gdzie ucieka plyn...Maslo nie zbiera sie pod korkiem wlewu oleju.. mialem tylko zamaslona odme ale moze jest to wynik krotkich tras i niedostatecznego rozgrzewania silnika... raczej wykluczam uszczelke pod glowica.. auto nie stracilo na mocy i nie ma zadnych objaw wskazujacych na uszczelke.. doradzcie gdzie szukac przyczyny?
Pomozcie.. bo auto jezdzi w mojej firmie i zarabiam nim pieniadze... i musze go uzdrowic
aha.. wybaczcie mi ze pisze bez polskich znakow ale najzwyczajniej w swiecie nie mam polskiego oprogramowania wiec pisze jak analfabeta:D