niskie obroty na ciepłym silniku...


  • Użytkownik archiwalny

    witam!

    Koledzy mam następującą zagadkę.. odpalam autko z rana wszystko gra, obroty w normie itp <img src="/images/graemlins/smile.gif" alt="" /> silniczek trochę się zaczyna nagrzewać wrzutka na luz...i czasem nawet gaśnie obroty spadają prawie do zera... dopóki silnik nie osiągnie optymalnej temperatury obroty są niskie na jałowym...jak się nagrzeje normują się do ok 600 rpm a przy odpalaniu na ciepłym silniku muszę dodać gazu aby zaskoczył bo sam nie da rady... o co chodzi????? SS 1.6 16V 93r. made in japan <img src="/images/graemlins/confused.gif" alt="" />


  • Użytkownik archiwalny

    witam!
    Koledzy mam następującą zagadkę.. odpalam autko z rana
    wszystko gra, obroty w normie itp silniczek trochę
    się zaczyna nagrzewać wrzutka na luz...i czasem
    nawet gaśnie obroty spadają prawie do zera...
    dopóki silnik nie osiągnie optymalnej temperatury
    obroty są niskie na jałowym...jak się nagrzeje
    normują się do ok 600 rpm a przy odpalaniu na
    ciepłym silniku muszę dodać gazu aby zaskoczył bo
    sam nie da rady... o co chodzi????? SS 1.6 16V 93r.
    made in japan

    Witam

    Ja mam to samo tylko w 1.3 8v. Od jakiegoś czasu wolne obroty bardzo niskie. Wczoraj odkręciłem trochę wkręt, który w serwisie nazywają "obciążenie wstępne" powoduje to zwiększenie biegu jałowego. Jest jednak półśrodek i trzeba szukać przyczyny takiego zachowania.

    Nikt jednak nie chce pomóc na forum. Często tu nie zaglądam bo nie mam czasu na komp ale przedlądając ostatnio forum odniosłem wrażenie, że więcej jest pytających z problemem niż odpowiadających (rzeczowo), więc albo się ludziom nie chce albo poziom wiedzy spada.
    Poczekajmy może ktoś odpisze.


  • Użytkownik archiwalny

    Skoro to się dzieje na wolnych obrotach to może krokowca trzeba przeczyścić


Log in to reply