[GTi MK3] Po wrzuceniu na luz czasem gaśnie


  • Użytkownik archiwalny

    Witajcie,

    Dzisiaj pojawił się w moim GTI mały problem - otóż czasem (całkowicie losowo), gdy jadę autem i wrzucę na luz, silnik gaśnie - spada na obrotach aż do zera. Kiedy indziej znów spadnie do 300RPM, ale potem obroty podnoszą się do standardowych ~900RPM (najcześciej jednak jest OK).

    Problem pojawia się w słoneczną pogodę, gdy silnik porządnie nagrzeje się (ale nie przegrzewa się - temperatura w/g wskazówki w połowie ciągle). Sprawdzałem już wszystkie kabelki, wężyki - wyglądają OK.

    Co to może być w/g Was? <img src="/images/graemlins/smile.gif" alt="" /> W/g komputerka nie ma żadnych błędów - kod 12 <img src="/images/graemlins/wink.gif" alt="" />

    Ja podejrzewam śrubkę przepustnicy - jest na razie wkręcona na maxa (tak było już, gdy Śwista kupiłem) - ale ponoć nie warto jej ruszać?

    Pozdr.



  • Ja podejrzewam śrubkę przepustnicy - jest na razie wkręcona na maxa (tak było już, gdy Śwista
    kupiłem) - ale ponoć nie warto jej ruszać?

    Jeśli jest wkręcona na maxa to niczym nie ryzykujesz - jeśli rozkręcisz to zawsze wiesz jak zrobić tak samo jak było. U mnie (co prawda w 8V) jest ta śrubka wykręcona o 3 obroty - dopiero wtedy obroty mi się dobrze ustawiły. Jak nie spróbujesz, nie będziesz wiedział...


  • Użytkownik archiwalny

    Na początku miałem to samo, wybłyskaj błędy - mi pokazało problem z czujnikiem prędkości. Reset kompa i od dwóch lat - odpukać - mam spokój.
    pozdro
    zaklinaczwrc


Log in to reply