modyfikacje silnika...swap na silnik Gti
-
witam, pytanie dotyczy mojego Justy jest to zwykły silnik 1.3(68km) 4x4 już na budzie swifta.
myśle nad swapem silnika od swifta gti, może ktoś coś wie na ten temat?PS: żeby było jasne, ja musze mieć 4x4...
-
3 miliardy razy było
link -
3 miliardy razy było
linkdziękuje bardzo:P ale nie dowiedziałem sie czy trzeba coś przerabiać, mocowanie i czy wał wytrzyma bo to już troche więcej mocy...
i jeszcze jedno czy podchodzą części typu zawieszenie, hamulce, rozpórki do justy czy są jakies różnice? -
dziękuje bardzo:P ale nie dowiedziałem sie czy trzeba coś przerabiać, mocowanie i czy wał
wytrzyma bo to już troche więcej mocy...czy wał wytrzyma pisz do użytkownika o nicku "mik"
i jeszcze jedno czy podchodzą części typu zawieszenie, hamulce, rozpórki do justy czy są jakies
różnice?zawiecha ta sama
hamulce lepiej założyć z gtika lub zaciski od hondy crx
rozpórki czy może stabilizatory najlepiej żebyś miał i to i togeneralnie w sprawach 4x4 możesz pisać do użytkownika "hubiRALLY"
-
czy wał wytrzyma pisz do użytkownika o nicku "mik"
zawiecha ta sama
hamulce lepiej założyć z gtika lub zaciski od hondy crx
rozpórki czy może stabilizatory najlepiej żebyś miał i to i to
generalnie w sprawach 4x4 możesz pisać do użytkownika "hubiRALLY"odkopałem swój temat i chce sie dowiedzieć ważnych rzeczy, bo rozmawiałem z mechanikiem i mówił jeśli chce przełożyć silnik od swifta gti do Justy 4WD zwykły silnik 1.3 8v, to nie wytrzyma skrzynia, półosie, wał napędowy bo jest więcej mocy i jak bym np. chciał ostro startować to poprostu może sie coś urwać...z tego wynika że musze swapować nie tylko sam silnik.
-
odkopałem swój temat i chce sie dowiedzieć ważnych rzeczy, bo rozmawiałem z mechanikiem i mówił
jeśli chce przełożyć silnik od swifta gti do Justy 4WD zwykły silnik 1.3 8v, to nie
wytrzyma skrzynia, półosie, wał napędowy bo jest więcej mocy i jak bym np. chciał ostro
startować to poprostu może sie coś urwać...z tego wynika że musze swapować nie tylko sam
silnik.skoro twoj mechanik to taki znawca to po co zadajesz pytanie tutaj... na zdrowy rozsadek orginaly nowy silnik ma 101 km a 101 to nie 500... wiec pogratuluj mechanikowi...
-
skoro twoj mechanik to taki znawca to po co zadajesz pytanie tutaj... na zdrowy rozsadek
orginaly nowy silnik ma 101 km a 101 to nie 500... wiec pogratuluj mechanikowi...odrazu muszę sprostować że to był tylko mechanik którego pytałem...więc z tego co piszesz wynika że to bzdury...
-
Skrzynia w 4WD jest bardzo wytrzymała, trzeba tylko o nią dbać żeby miała olej.
Znajomy posiada Swifta 4WD GTi i nie narzeka.Sam rozpocząłem projekt Justy GTi,
jednak do swapu trochę czasu zostało...
Najpierw blacharka, klatka... itd -
Skrzynia w 4WD jest bardzo wytrzymała, trzeba tylko o nią dbać żeby miała olej.
Znajomy posiada Swifta 4WD GTi i nie narzeka.
Sam rozpocząłem projekt Justy GTi,
jednak do swapu trochę czasu zostało...
Najpierw blacharka, klatka... itdSpoko widze że jest nas coraz więcej:) jak będą jakieś postępy w projekcie to dawaj znać na forum
u mnie też daleko do swapu...ale mysle że za niedługo to sie zmieni