[Mk3] 1,3 Usterka układu zasilania benzyną
-
Witam, nie wiem od czego zacząć... moze chronologicznie... wczoraj padł mi aku i odpaliłem swifta na pych przejechałem 5 km zgasiłem a po godzinie znowu nie odpalił, aku sie rozladował po kilkunastu obrotach rozrusznika. Wziołem na pycha i dojechałem do domu. Podłączyłem aku do ładowania, rano zmieniłem zaworek PCV ale w przewodach była jakaś dziwna maź to ją wymyłem nitro, skręciłem wszystko ale auto dalej mi nie odpaliło, przyjkechał kumpel i zaczelismy rozciągać swistaka. na benzynie nie dawał zadnego znaku rzycia a na gazie jakoś odpalił. aha efekt odpalania na benzynie na postoju był taki: przekręcam kluczyk pompa chodzi, rozruch , auto robi tylko takie delikatne brum i gaśnie, domyślam się że to może być pompa paliwa. I tu pytanie do was: Czy jest bezpiecznik od pompy ktora podaje paliwo przy pracującym silniku i czy takowa wogole jest? i co może być przyczyną takiego zachowania?
-
To faktycznie wyglada na pompke paliwa, ale jakby sie spalila to by jej chyba nie bylo slychac przy przekrecaniu kluczyka
Bezpiecznik od pompki paliwa jest w komorze silnika. -
Problem rozwiązany, nie kontaktowała biała kostka podłączona w okolice przepustnicy, stojąc na przeciw samochodu to po lewej stronie pod filtrem powietrza.