Problem ze światłami przeciwmgielnymi :(


  • Użytkownik archiwalny

    Od jakiegoś czasu zauważyłem (zupełnie przypadkiem) ze nie działają mi ani przednie ani tylnie światła przeciwmgielne. Troche sprawdzałem koło lapm co to może być ale nic sie nie doszukałem niestety. Jaka to może być przycztna? Wszystkie inne światła działają bez zarzutów.
    Proszę o pomoc


  • Użytkownik archiwalny

    Sprawdź przekaźnik i włącznik oraz bezpieczniki


  • Użytkownik archiwalny

    Od jakiegoś czasu zauważyłem (zupełnie przypadkiem) ze nie działają mi ani przednie ani tylnie
    światła przeciwmgielne. Troche sprawdzałem koło lapm co to może być ale nic sie nie
    doszukałem niestety. Jaka to może być przycztna? Wszystkie inne światła działają bez
    zarzutów.
    Proszę o pomoc

    a sprawdzales czy czasem zarowki nie sa poprzepalane ? <img src="/images/graemlins/jezor.gif" alt="" />
    moglo zrobic sie zwarcie i popalilo zarowki <img src="/images/graemlins/smile.gif" alt="" />


  • Użytkownik archiwalny

    Sprawdź przekaźnik i włącznik oraz bezpieczniki

    a propo tego przekaznika to gdzie on jest??


  • Użytkownik archiwalny

    Wiec tak. Bezpieczniki sprawdziłem miernikiem w pierwszej kolejności i są wszyskie ok ale żarówek nie sprawdziłem wiec sprawdze, ale czy to jest możliwe że spaliły sie wszystkie żarówki? ( 2 z przodu i dwie z tyłu? )


  • Użytkownik archiwalny

    Wiec tak. Bezpieczniki sprawdziłem miernikiem w pierwszej kolejności i są wszyskie ok ale
    żarówek nie sprawdziłem wiec sprawdze, ale czy to jest możliwe że spaliły sie wszystkie
    żarówki? ( 2 z przodu i dwie z tyłu? )

    Albo może gdzieś kabel przetarty jest. <img src="/images/graemlins/hmm.gif" alt="" />


  • Użytkownik archiwalny

    Miałem to samo ale jednak to był bezpiecznik tylko że u mnie był schowany obok tego pudełeczka gdzie są wszystkie bezpieczniki. pod taka czarną osłonką. wymienilem i wszystko działa.


  • Użytkownik archiwalny

    kolego a moglbys zrobic foteczke tego bezpieczkia??


  • Użytkownik archiwalny

    Faktycznie! Sprawdziłem jeszcze raz bezpieczniki i okazało się ze koło całej puszki z bezpiecznikami jest jeszcze jeden pod czarną osłoną i był spalony. Teraz mam inny problem ponieważ wymieniłem bezpiecznik na nowy i po włączeniu świateł przeciwmgielnych odrazu się spalił spowrotem. Jaka to może być przyczyna?


  • Użytkownik archiwalny

    Tam jest zwykły standardowy bezpiecznik (15) ja wymieniłem i nie miałem problemu że sie spalił ale w takim razie moze rozkrec halogeny moze gdzies tam masz wode i robi się zwarcie.

    Od jakiegoś czasu zauważyłem (zupełnie przypadkiem) ze nie działają mi ani przednie ani tylnie
    światła przeciwmgielne. Troche sprawdzałem koło lapm co to może być ale nic sie nie
    doszukałem niestety. Jaka to może być przycztna? Wszystkie inne światła działają bez
    zarzutów.
    Proszę o pomoc


  • Użytkownik archiwalny

    to jest ten bezpiecznik


  • Użytkownik archiwalny

    Najprawdopodobniej jest przetarty kabel i robi mi zwarcie. Jak wymienie bezpiecznik to tylne przeciwmgielne działają ale jak włacze przednie to pali bezpiecznik wiec mniej wiecej wiem co jest. Dzieki za pomoc


  • Użytkownik archiwalny

    Najprawdopodobniej jest przetarty kabel i robi mi zwarcie. Jak wymienie bezpiecznik to tylne
    przeciwmgielne działają ale jak włacze przednie to pali bezpiecznik wiec mniej wiecej wiem
    co jest. Dzieki za pomoc

    Ja dzisiaj pogrzebałem trochę przy swoich, myslałem że padł przekaźnik a okazało się że zaśniedziały gniazda żarówek, nie było dobrej masy - paliło bezpieczniki.

    Wyciągnąłem oba klosze, przeczyściłem papierkiem styki, prysnąłem sprayem do styków Kent'a, wymieniłem spaloną H3 i świeci aż miło.


Log in to reply