1,3 8V Był bład i niema a usterka jesy


  • Użytkownik archiwalny

    Witam i proszę o pomoc wybłyskałem kody błędu i wyszedł czujnik w aparacie zapłonowym a,że nie miałem czasu auto chwilę stało bez akumlatora teraz wymieniłem olej, zrobiłem głowicę, zmieniłem rozrząd, zmieniłem kable WN, palec, kopułkę, i jak przerywał poprzednio tak przerywa dalej tylko kod zamiast 23 czy 24 wybłyskuje 12 czyli OK POMOCY!!!!!!!!.


  • Użytkownik archiwalny

    Witam i proszę o pomoc wybłyskałem kody błędu i wyszedł czujnik w aparacie zapłonowym a,że nie
    miałem czasu auto chwilę stało bez akumlatora teraz wymieniłem olej, zrobiłem głowicę,
    zmieniłem rozrząd, zmieniłem kable WN, palec, kopułkę, i jak przerywał poprzednio tak
    przerywa dalej tylko kod zamiast 23 czy 24 wybłyskuje 12 czyli OK POMOCY!!!!!!!!.

    czyli wszystko OK
    Jak odłączyłeś aku to się komp zresetował i aktualnie błędu nie widzi


  • Użytkownik archiwalny

    czyli wszystko OK
    Jak odłączyłeś aku to się komp zresetował i aktualnie błędu nie widzi

    w porządku jeżeli bym zaraz sprawdza to tak ale ja przejechałem ze 30 km i nadal szarpie przy przyspieszaniu i niema przyspieszenia a błędu ani rusz , wymieniłem aparat zapłonowy, próbowałem odłączyć sonde lambda i o dziwo po dołączeniu komputer nie pokazywał żadnego błędu.


  • Użytkownik archiwalny

    próbowałem odłączyć sonde lambda i o dziwo po dołączeniu komputer nie pokazywał żadnego
    błędu.

    ja miałem walniętą sonde i terz wzkazywał 12 <img src="/images/graemlins/niewiem.gif" alt="" />


  • Użytkownik archiwalny

    ja miałem walniętą sonde i terz wzkazywał 12

    a czy jak odłączyłeś sondę to komputer jakoś reagował czy nie bo u mnie nic i komputer pokazuje 12 i 12 trafia mnie


  • Użytkownik archiwalny

    a czy jak odłączyłeś sondę to komputer jakoś reagował czy nie bo u mnie nic i komputer pokazuje
    12 i 12 trafia mnie

    Nawet jeździłem z odłączoną i nic cały czas 12 i nie wiem, czemu tak było. może coś z kompem <img src="/images/graemlins/niewiem.gif" alt="" />


  • Użytkownik archiwalny

    Nawet jeździłem z odłączoną i nic cały czas 12 i nie wiem, czemu tak było. może coś z kompem

    jeszcze na dodatek szarpie i to mnie wku...


  • Użytkownik archiwalny

    jeszcze na dodatek szarpie i to mnie wku...

    Błąd sondy lambda wyswietli sie tylko wtedy gdy bedzie zwarcie jej kabla do masy...
    Ja bym obstawial problem w czyms innym. Np: swiece, filtr powietrza lub paliwa


  • Użytkownik archiwalny

    Witam i proszę o pomoc wybłyskałem kody błędu i wyszedł czujnik w aparacie zapłonowym a,że nie
    miałem czasu auto chwilę stało bez akumlatora teraz wymieniłem olej, zrobiłem głowicę,
    zmieniłem rozrząd, zmieniłem kable WN, palec, kopułkę, i jak przerywał poprzednio tak
    przerywa dalej tylko kod zamiast 23 czy 24 wybłyskuje 12 czyli OK POMOCY!!!!!!!!.

    Obstawiam, ze wine za szarpanie ponosi alternator.

    Pozdrawiam


  • Użytkownik archiwalny

    Obstawiam, ze wine za szarpanie ponosi alternator.
    Pozdrawiam

    czemu alternator co ma piernik do wiatraka


  • Użytkownik archiwalny

    Błąd sondy lambda wyswietli sie tylko wtedy gdy bedzie zwarcie jej kabla do masy...
    Ja bym obstawial problem w czyms innym. Np: swiece, filtr powietrza lub paliwa

    Drogi kolego wymieniłem świece kable, kopyłkę, palec, aparat zapłonowy filtry, rozrząd, olej i jak szarpał tak szarpie pozdrawiam


  • Użytkownik archiwalny

    Drogi kolego wymieniłem świece kable, kopyłkę, palec, aparat zapłonowy filtry, rozrząd, olej i jak szarpał tak
    szarpie pozdrawiam

    luzy zaworowe sprawdzić ? <img src="/images/graemlins/niewiem.gif" alt="" />


  • Użytkownik archiwalny

    luzy zaworowe sprawdzić ?

    sprawdzałem ze trzydzieści razy jeszcze wymienię pompkę paliwa bo dosyć głośno pracuje i sondę lambda jak to nie pomoże to pójdzie na żyletki pozdrawiam


  • Użytkownik archiwalny

    sprawdzałem ze trzydzieści razy jeszcze wymienię pompkę paliwa bo dosyć głośno pracuje i sondę
    lambda jak to nie pomoże to pójdzie na żyletki pozdrawiam

    drodzy koledzy zawiniła pompka paliwa podawała słabe ciśnienie po wymianie silnik przyspiesza prawie jak GTI pozdrawiam


Log in to reply