[gti] temperatura w komorze silnika
-
Takie pytanko - czy u Was w Gti tez jest tak ze 10 min po odpaleniu silnika pas przedni (górna blacha) jest juz tak nagrzany od silnika (kolektor itp) ze nie mozna go swobodnie dotknac reką? Temperatura na wskazniku w normie, po dluzszej jezdzie tez wiec silnik raczej sie nie przegrzewa.
-
Takie pytanko - czy u Was w Gti tez jest tak ze 10 min po odpaleniu silnika pas przedni (górna
blacha) jest juz tak nagrzany od silnika (kolektor itp) ze nie mozna go swobodnie dotknac
reką? Temperatura na wskazniku w normie, po dluzszej jezdzie tez wiec silnik raczej sie nie
przegrzewa.U mnie czegoś takiego nie ma. A może grzeje się od chłodnicy lub węży układu chłodzącego?
-
Takie pytanko - czy u Was w Gti tez jest tak ze 10 min po odpaleniu silnika pas przedni (górna
blacha) jest juz tak nagrzany od silnika (kolektor itp) ze nie mozna go swobodnie dotknac
reką? Temperatura na wskazniku w normie, po dluzszej jezdzie tez wiec silnik raczej sie nie
przegrzewa.a masz tą metalową osłone na kolektorze wydechowym?? bo mi sie zaczął tak nagrzewać cały przód właśnie po zdemontowaniu tej osłony.
-
a masz tą metalową osłone na kolektorze wydechowym?? bo
mi sie zaczął tak nagrzewać cały przód właśnie po
zdemontowaniu tej osłony.No wlasnie nie mam... Temperatura spalin u mnie pewnie tez duzo wyzsza niz w serii wiec moze by nawet pasowalo... Chcialem tylko wiedziec czy w innych Gti tez tak jest - rozumiem ze u Ciebie tak?
-
Podobnie mam w 8V po demontażu osłony kolektora. Więc to będzie to.
-
Podobnie mam w 8V po demontażu osłony kolektora. Więc to będzie to.
Mam to samo w GTi więc chyba faktycznie brak osłony
-
Mam to samo w GTi więc chyba faktycznie brak osłony
No to tak jak przypuszczalem, dzieki za info.