"Cykanie" z okolicy rozrządu i paska alternatora
-
Witam jeżdżąc dziś i odpalając suze 1.0 usłyszałem dziwne cykanie. ja wyższych obrotach nie tak często, na postoju jak obroty są w okolicach 600/800 to cyka cały czas- im większe drgania. Pod maską dochodzą te cykania z okolicy rozrządu albo poniżej z paska alternatora. Jak mogę zdiagnozować co to jest? Czy przypadkiem pasek rozrządu się nie ociera gdzieś? Proszę o jakąś wskazókę
-
ja mam podobne ponoć to rozsypane łożysko na alternatorze.
warto sprawdzic -
Witam jeżdżąc dziś i odpalając suze 1.0 usłyszałem dziwne cykanie. ja wyższych obrotach nie tak
często, na postoju jak obroty są w okolicach 600/800 to cyka cały czas- im większe drgania.
Pod maską dochodzą te cykania z okolicy rozrządu albo poniżej z paska alternatora. Jak mogę
zdiagnozować co to jest? Czy przypadkiem pasek rozrządu się nie ociera gdzieś? Proszę o
jakąś wskazókęa ja mialem podobnie tylko coraz glosniejsze, okazalo sie ze poluznily sie sruby na kole z walu
-
Wsadziłem łep pod maskę i znalazłem jeden wężyk z podciśnienia wypadł pewnie po tym jak dopompowałem do 2,5 atmosfery do opon- Wrocław dopiero uczy sie robić drogi. Suza śmiga już wesoła:):)