Silnik przerywa podczas jazdy
-
witam mam swifta z 94r 1.3 i od niedawna problem z silnikie, przerywa w trakcie jazdy jak dodaje gazu, brakuje mu mocy wymieniłem już kable, świece, kopułke, palec i nadal bez zmian może ktoś mia już podobny przypadek.
-
hmmm.. a tak sobie myśle .. może filtr paliwa stary i nie wydala ?
-
Mam podowny objaw. Gdy w moim jest mało paliwa i syfy w baku wpadają na filtr to nagle nie przyspiesza. A swoją drogą filtr paliwa wygląda jak "ściana" - zalepiony i sukcesywnie uniemożliwia przepływ paliwa...
-
hmmm.. a tak sobie myśle .. może filtr paliwa stary i nie wydala ?
zobacz czy masz problem z filrtem i dotarciem paliwa do silnika, jesli wszystko tam jest OK to wtedy pozostaje zaplon, sprawdzic, wyregulowac i ewentualnie wymienic, bo kilka razy bylo tak ze zaplonu niedalo sie wyregulowac albo niby byl wyregulowany a w rzeczywistosci byla kaplica a efekt taki sam jak u Ciebie:)
-
witam mam swifta z 94r 1.3 i od niedawna problem z
silnikie, przerywa w trakcie jazdy jak dodaje gazu,
brakuje mu mocy wymieniłem już kable, świece,
kopułke, palec i nadal bez zmian może ktoś mia już
podobny przypadek.Wyblyskaj kody bledow. (czyt. FAQ)
-
zobacz czy masz problem z filrtem i dotarciem paliwa do silnika, jesli wszystko tam jest OK to
wtedy pozostaje zaplon, sprawdzic, wyregulowac i ewentualnie wymienic, bo kilka razy bylo
tak ze zaplonu niedalo sie wyregulowac albo niby byl wyregulowany a w rzeczywistosci byla
kaplica a efekt taki sam jak u Ciebie:)Wielkie dzięki wystukałem kod błędu i znalazłem przyczynę padł aparat zapłonowy.
-
Wielkie dzięki wystukałem kod błędu i znalazłem przyczynę padł aparat zapłonowy.
wymieniłem aparat błędu nie ma a sku... jak przerywał tak dalej przerywa
-
wymieniłem aparat błędu nie ma a sku... jak przerywał tak dalej przerywa
wymieniłem pompkę paliwa i problem znikną pozdrawiam