Immobilizer, centralny zamek i alarm nie działają
-
Witam mam duży problem: Wczoraj podczas jazdy co 0o 10 sekund właczał się dżwięk towarzyszący otwieraniu i zamykaniu drzwi. Alarm też oszalał i właczał się wtedy kiedy nie powinien. Dziś odpaliłem Suze i dźwięk towarzyszacy otwieraniu drzwi był co 3-4 sekundy po czym suza zgasnęła.
Nie dało się jej juz odpalić, po przekreceniu stacyjki wszystko się świeci ale zamyka się centralny zamek. Po wyłaczeniu stacyjki drzwi się otwierają. Suza nie zapala. I teraz mam pytanie: czy to immobilizer połaczony z alarmem i centralnym zamkiem się zepsuł? Co mam robić biedna suza stoi na poboczu. Z góry dziękuje za wszystkie wskazówki. -
W zime mój ojciec często tak ma... powodem jest zawsze wilgoć w centralce od alarmu. Wykręć centralke od alarmu weź do domu wysusz porządnie. To samo ze sterownikiem centralnego zamka najlepiej. Sprawdź też czy jakiś kabel gdzieś nie jest naderwany czy coś.
-
Pod maską wiem tylko jak wygląda ten głośniczek od alarmu ale nie wiem gdzie jest ta cantralka - jak to wygląda?
-
Pod maską wiem tylko jak wygląda ten głośniczek od alarmu ale nie wiem gdzie jest ta cantralka -
jak to wygląda?Przejrzyj aukcje na alledrogo -> klik
Zobacz jak wyglądają różne alarmy i szukaj u siebie. Zazwyczaj montuje się je pod deską rozdzielczą np gdzieś w okolicy nóg itp... musisz poszukać.