Kto czym jeździ, czyli o naszych autach grupy VAG.
-
To juz trzeci kacik na zlosnikiu, byl Swift, potem Omega i jest Golf IV. Silnik TDI, 90KM rocznik 2001, zobaczymy co przyniosa kolejne kilometry. Fotki wrzuce w najblizszym czasie [size:23pt][/size]
-
Tico 0.8KAT 41kM, 99rok, Zielony, LPG,
Peugeot 206 2000rok 1.4 75kM (55kW) Srebrny, Benzyna.(ale tym to raz moze dwa razy w tygodniu jeżdze, zeby sie nie zastał : ))
-
Tico 0.8KAT 41kM,
99rok, Zielony, LPG,
Peugeot 206 2000rok
1.4 75kM (55kW) Srebrny, Benzyna.(ale tym to raz moze dwa razy w tygodniu jeżdze,
zeby sie nie zastał : ))NTK
-
Cześć wszystkim.
Przechodzę z kącika Tico tu, ponieważ zanabyłem drogą kupna VW Golfa III z 1997 roku, 1,6 w gazie :), 3 drzwi, granatowy, szyber, 4 poduszki, korbotronik, ABS.
Samochód kupiony okazyjnie dla zmniejszenia kosztów dojazdu do pracy. Ale tez zaczęły mnie bardziej interesować kwestie bezpieczeństwa jazdy z uwagi na większe przebiegi a jak wiadomo gdzie drwa rąbią.... Tico do bezpiecznych nie należy.
Na razie odkrywam mojego Gofra i odnajduje drobne aczkolwiek męczące mnie usterki. Lubię jak wszystko działa w aucie. Ogólnie leję i jeżdżę i mam nadzieję tak pozostanie Spalanie mam na poziomie 7,5l/100 podtlenku LPG+ waha na rozpałkę.
Do tej pory zrobione:
1. Czujnik wstecznego - koszt 0zł, wymiana szt za szt na szrocie
2. Upalony wyłącznik świateł, wymiana j.w., w planie montaż przekaźników.
3. Reanimacja włącznika oświetlenia bagażnika koszt 0zł.W planach mam:
- Przekaźniki świateł i dzienne, ale nie LED tyko takie jajka na P21W. Jakoś ledy mi nie pasują do gofra.
- Centralny Zamek. Już tak przywykłem do pilotów w aucie, że każde auto doposażam w CZ. Niby 3 drzwi a dostaję nerwa jak mam zamykać wszystko po kolei.
- Doprowadzenie blacharki do używalności, trochę wykwitów rudej jest.
-
Witam witam
Zapodaj jakieś zdjęcia swojego wózka
Co do świateł na przekaźniku działają o wiele lepiej, no i na pewno nie spali Ci się już przełącznik jak będzie przekaźnik -
wrzuciłem do poprzedniej wiadomości fotkę przed zakupem, nie mam na tym kompie więcej.
Ogólnie seria totalna i tak raczej pozostanie. Wyrosłem z tuningu. Auto ma jeździć i wszystko działać -
wrzuciłem do
poprzedniej wiadomości fotkę przed zakupem, nie mam na tym kompie więcej.
Ogólnie seria
totalna i tak raczej pozostanie. Wyrosłem z tuningu. Auto ma jeździć i wszystko
działaćUważaj na szyberdach i obchodź się z nim delikatnie, bo lubią pękać prowadnice (co ciekawe tylko prawe ) a naprawa 450 zł
-
Wszystko chodzi w dachu jak należy. Elektryka robi robotę będę miał to na uwadze, bo ostatnio dośc często wahluje nim.
-
Tez mam auto z vag wiec jak kazdy sie chwali to tez wkleje
jeszcze do niedawna bylo takie:skonczylo w taki sposob niestety przez jakiegos pajaca, a ze zycie mi uratowalo to nie moglem kupic innego wiec teraz jest takie (1.9tdi 110KM 2001r):
-
ale dzwon !!! w słup betonowy walnąłeś ???
-
nie.. czolowka z dachowaniem
ogolnie mialem sporo szczescia bo z mniejszych wrakow zwloki wyciagaja, u mnie skonczylo sie tylko na paru zlamaniach.. juz dochodze do siebie wiec jest mniej wiecej ok -
teraz też już VAG...
drugi golf w rodzinie tym razem generacji czwartej...VW Golf 1.9 tdi 90km (zwykła pompa wtryskowa jeszcze )
tak wyglada moje padło
-
Znów życie zmusiło mnie do powrotu tutaj...VAG
VW Passat B5 FL 2002r.
1.6 LPG
184kkmZdjęcia jeszcze z ogłoszenia
-
Znów życie zmusiło
mnie do powrotu tutaj...VAG
VW Passat B5 FL
2002r.
1.6 LPG
184kkmDopiero jednego sprzedałeś
-
Dopiero jednego
sprzedałeśAle ten już nie jest fTeDeiku i jest po FL
-
Dopiero jednego
sprzedałeśSzukałem Chevroleta,ale po oglądnięciu kilku musiałem zmienić podejście.
Wybrałem to co było w lepszym stanie i tak stanęło na Pasku
Poza tym czas mnie naglił i miałem już dość wycieczek. -
Tu jest silnik pancerny i dobrze znosi LPG. A jak z dynamiką? 100 KM na tyle masy
-
VAG wraca również do mojego domu
Co prawda nie ja będę powoził, ale moja rodzicielka - w czwartek odbiór Skody Rapid -
Tu jest silnik
pancerny i dobrze znosi LPG. A jak z dynamiką? 100 KM na tyle masyJak przesiadasz się z szybszego auta to możesz być zawiedziony.
Szału nie ma,ale jakoś jedzie.