[chris2233] Co dziś dłubałem w Cordi - vol.1
-
Zakup pompy paliwa.
(w czwartek wymiana).Wymiana pompy paliwa i..... znów Cordi na benzynce też jeździ.
Ale i tak wolę gassssss...
-
Dziś odbyła się wymiana amortyzatorów z tyłu na gazowo-olejowe Bilstein.
Twardo teraz z tyłu jest.Dodatkowo została wymieniona końcówka drążka, bo stara zaczęła się zapiekać i odzywać przez to przy kręceniu kierą. Teraz jest cicho i leciutko na kierownicy.
Jutro zbieżność, jak się uda.
-
Cordi dziś przeszła przegląd.
Jedyna rzecz, do której przyczepił się diagnosta to przekroczone normy emisji spalin.
Kat się rozleciał.
Trza go będzie wydłubać i pozostawić pustą puszkę.No i został mi rok na wymianę butli z LPG....
-
Dziś zrobione:
-
ustawienie pełnej geometrii (zbieżność + kąty). Ale było bluzgania ze strony mechaniora, bo nie mógł ruszyć lewego drążka
-
wymiana klocków hamulcowych przód na markę Kraft za 45zł (ciekawe co to to warte )
-
wymiana filtra powietrza
Pozostał jeszcze uszczelniacz półosi, osłona lewego przegubu i regulacja podtlenku gazu wraz z wymianą filtra.
-
-
Dzisiaj było szpachlowanie, szpachlowanie, szpachlowanie....
-
Regulacja gazu wraz z wymianą filtra.
I w sobotę wyjazd w Polskę. Jak coś, to będę pisał, że stoję w połowie drogi i potrzebuję pomocy. (odpukać)
-
Regulacja gazu wraz
z wymianą filtra.
I w sobotę wyjazd w
Polskę. Jak coś, to będę pisał, że stoję w połowie drogi i potrzebuję pomocy.
(odpukać)Jakby co to może troszkę miejsca wygospodaruje na pace ,ale liny nie mam
-
Jakby co to może
troszkę miejsca wygospodaruje na pace ,ale liny nie mamJa mam linkę.
-
Jakby co to może
troszkę miejsca wygospodaruje na pace ,ale liny nie mamCordi na trasie świetnie się spisała - nawet nie kaszlnęła
Dziś naprawiłem trzecie światło STOP.
W najbliższym czasie czeka mnie wymiana oleju oraz.... silnika krokowego.
Całe szczęście, że koszty nieduże - 5L oleju Castrol Magnatec 10W40 to 89zł. Oryginał z Niemiec. Filtr oleju to kilkanaście zł.
Silnik krokowy (zamiennik) 100zł.
Wszystko oczywiście będzie wymieniane samemu.
-
Miałem cyknąć fotę przy pełnej liczbie ale, że akurat nastąpiło "to" w trasie więc przeoczyłem.
Cyknięte wczoraj.
-
Phi...Kiedy to było
Noooo nie wiem czy akurat jest to dla Ciebie powód do dumy....
-
No jak to kiedy?
Odejmij 500 i będziesz wiedziałJa już dobijam 208kkm...byle do 300kkm
-
Noooo nie wiem czy
akurat jest to dla Ciebie powód do dumy....Jak najbardziej
-
Ja już dobijam
208kkm...byle do 300kkmPfffffffff, biała szczała miała więcej.
-
Pfffffffff, biała
szczała miała więcej.Podkreśl miała
Nie wiadomo ile teraz ma na liczniku
Może odmłodniała -
Podkreśl miała
Nie wiadomo ile
teraz ma na liczniku
Może odmłodniałaA nie chce mnie się już jej szukać.
-
Wymieniony silnik krokowy.
Przy okazji naprawy wkładek zamków w drzwiach sprawdziłem jak się mają drzwi od wewnętrznej strony. Zero rdzy.
-
Drzwi trzymają sie rewelacyjnie.
Można by stworzyć jakiś kącik aut grupy VAG???. Sam w rodzinie mam golfa III, czesto przy nim też coś dłubie przy okazji dłubaniny w Tico, prócz tego interesuje mnie seat ibiza 1.9TDI (może będzię nastepnym autem po Tico kto wie.
Zresztą słyszałem ze ibiza jest wdzięcznym autkiem w miarę rozsądnej cenie, a z sinikiem 1.9TDi 110KM to istny szatan z umiarkowanym apetytem na ON. -
Drzwi trzymają sie
rewelacyjnie.Sam jestem pod wrażeniem.
Auto ma już 16 lat.Można by stworzyć
jakiś kącik aut grupy VAG???. Sam w rodzinie mam golfa III, czesto przy nim też coś
dłubie przy okazji dłubaniny w Tico, prócz tego interesuje mnie seat ibiza 1.9TDI
(może będzię nastepnym autem po Tico kto wie.
Zresztą słyszałem
ze ibiza jest wdzięcznym autkiem w miarę rozsądnej cenie, a z sinikiem 1.9TDi 110KM
to istny szatan z umiarkowanym apetytem na ON.Ja bym chciał mieć pod maską chociaż 101KM przy 1.6, a nie marne 75KM w dodatku na gazie.
Co do kącika - opcja warta rozważenia, tylko ilu chętnych by się znalazło oprócz naszej dwójki?
-
Co do kącika -
opcja warta rozważenia, tylko ilu chętnych by się znalazło oprócz naszej dwójki?Skoda jest w grupie VAG