Favorit: spięcie w stacyjce?
-
Serwus
Jest to mój pierwszy post na forum. Jestem szczęśliwym posiadaczem skody favorit. Auto mam już drugi rok i nie miałem z nim żadnych problemów do tej pory.Ostatnio stała się rzecz dziwna - z dnia na dzień rozładował się akumulator.
Wszystkie odbiorniki na pewno były wyłączone jak zostawałem samochód na parkingu dzień przed. Wyjąłem i naładowałem akumulator. Gdy go wsadziłem do samochodu na desce rozdzielczej zapaliła się kontrolka akumulatora, a sam akumulator zaczął się grzać (bez kluczyka w stacyjce). Przekręciłem kluczyk w stacyjce na krok przed uruchomieniem rozrusznika, wtedy zapaliły się normalnie kontrolki plus kontrolka akumulatora. Silnik uruchomił się normalnie za pierwszym razem. Zostawiłem go na pięć minut i wyłączyłem. Problem się od tego momentu się nie powtórzył. Co może być przyczyną? Jak zapobiec temu w przyszłości?Mam też kilka mniejszych problemów. Działa tylko jeden bieg wycieraczek. Oraz nie działają światła mijania. Musiałem zamienić mijania ze światłami drogowymi przez co nie mam świateł drogowych. Kupiłem już nowe przełączniki mam nadzieję, że to załatwi sprawę.
#tyt