Silnik stuka gdy jest uruchamiany na zimno
-
Witam
Mam mały problem z silnikiem. Gdy dopalam po nocy (zimnej) silnik słychać jakieś dziwne stukanie mam silnik 1.4 MPI. Mo ok 5 min stukanie zanika. Ostatnio jak stukało zaglądnąłem do silnika i stukanie dochodziło z lewej strony w okolicach 1 wtrysku patrząc od lewej. Ogólnie jak jest ciepło nic nie stuka. Na pewno nie jest to łańcuch, słychać go ale to jest inny dźwięk.
PozdrawiamDodam że;
- olej mam,(ten w głowie też)
- i inne podstawowe płyny i przeglądy dotyczące eksploatacji auta i w teorii auto ma być sprawne.
Kurcze dziś rano zimno i stuki powróciły. Czy nikt z was nie nadział sie na takie problemy? Proszę o jakieś wskazówki.
-
Witam
Mam mały problem z silnikiem. Gdy dopalam po nocy (zimnej) silnik słychać jakieś dziwne stukanie
mam silnik 1.4 MPI. Mo ok 5 min stukanie zanika. Ostatnio jak stukało zaglądnąłem do
silnika i stukanie dochodziło z lewej strony w okolicach 1 wtrysku patrząc od lewej.
Ogólnie jak jest ciepło nic nie stuka. Na pewno nie jest to łańcuch, słychać go ale to jest
inny dźwięk.
PozdrawiamOlej masz?
-
Witam
Mam mały problem z silnikiem. Gdy dopalam po nocy (zimnej) silnik słychać jakieś dziwne stukanie
mam silnik 1.4 MPI. Mo ok 5 min stukanie zanika. Ostatnio jak stukało zaglądnąłem do
silnika i stukanie dochodziło z lewej strony w okolicach 1 wtrysku patrząc od lewej.
Ogólnie jak jest ciepło nic nie stuka. Na pewno nie jest to łańcuch, słychać go ale to jest
inny dźwięk.Pozdrawiam
Dodam że;
- olej mam,(ten w głowie też)
- i inne podstawowe płyny i przeglądy dotyczące eksploatacji auta i w teorii auto ma być
sprawne.
Zawory może stukają...