Podłączenie radia w Skodzie Favrit
-
witam!
Zakupilem radio JVS kaseciak nie jestem elektrykiem wiec wiedzialem ze bede mial maly porblem z podlaczeniem ale nie myslalem ze az taki ;/.
Po wymontowaniu fabrycznego radia ze skody okazało sie ze mam do dyspozycji 5 kabli !! a w nowym radiu w kostce jest ich hmm MNOGO. Wiec jest maly porblem podlaczylem je z godnie zk olorami wiekszosc kabli zostalo i tak jak sie spodziewalem radio nie dziala.
Macie jakis pomysł ? Czy zostaje mi tylko wizyta u elektryka? -
W nowym radiu masz pewnie kostke ISO. Znajdz sobie opis wyprowadzen ustal od czego sa kabelki w istniejacej instalacji, i odpowiednio podlacz. Ja robilem cos takiego i bez problemu dziala. Jedyne co mnie zaskoczylo to fakt ze sa 2 podlaczenia do plusa w radiu, bo jedno jest normalne, a drugie do podtrzymania pamieci i przeznaczone jest do podlaczenia do zaplonu. Wedlug mnie bez sensu bo nie da sie przez to sluchac radia na postoju, chyba ze ktos trzyma ciagle kluczyk w pozycji zaplon, dlatego te kabelki zwarlem na stale do plusa zasilania. Moze tez nie podlaczyles tego dodatkowego kabelka i dlatego nie dziala ?
-
zasilania. Moze tez nie podlaczyles tego dodatkowego kabelka i dlatego nie dziala ?
Dokładnie tak może być. Miałem ten sam problem.