FELA szarpie na biegu jałowym, dymi, grzeje sie


  • Użytkownik archiwalny

    witam serdecznie ...
    mam skode felicie kombi 1.6 MPI, rocznik 1999. po zakupie ( jakiś miesiąc temu ) wymieniłem olej, płyn chłodniczy, rozrząd, swiece, przewody WN, założyłem gaz sekwencje IV gen.
    Mam następujący problem: autko na biegu jałowym szarpie! włączam silnik, autko nabiera obrotów, ładnie chodzi przez jakiś moment, po czym zaczyna lekko szarpać ( bez dodawania gazu ) czasem po tym autko nie reaguje na pedał gazu, pomaga kilka mocniejszych depniec w pedał ( rzadko ale sie zdaża ). podczas tych szarpnięć silnik dymi na biało ( płynu chłodniczego nie bierze ), jezeli silnik ładnie pracuje w ów czas nie dymi,na forum audi znalazłem objawy identyczne z moimi !!! wysyłam linka : http://www.audi80.pl/viewtopic.php?p=63726&sid=8f84d7b489692c28418d9f9612185e6b moze trzeba zrobic cos takiego, w sensie podlutować coś w przekaźnikach, może ktoś wie który to przekaźnik i czy wogóle sie za to brać? moze to jest przyczyną moich bolączek z dymieniem i szarpaniem??? szarpie również jezeli silnik jest rozgrzany ( na gazie i na benzynie ) np: dojezdzam do swiateł, zatrzymuje auto, przez podróż mi nie dymił. po zatrzymaniu autka i na biegu jałowym na początku chodzi łądnie równo po czym zaczyna szarpać! i dymić, auto dosyć szybko grzeje sie ... na komputerze zostały wyksowane wszystkie błędy ( przed kontrolą komputerową strzelał w rure, mocniej szarpał ), gazownik też coś tam pomajdrował przy komputerze gazu i niewiele to pomogło. bardzo proszę o pomoc !!! ... podczas jazdy "poza miastem" trzyma temperature, przyspiesza wydaje mi sie ok ( czasami jednak jest widoczny spadek mocy, mogę być pewien ze jezeli w ów czas zatrzymam i dam bieg jałowy bedzie szarpał znacznie ). jeszcze raz proszę o pomoc, moze ktoś juz spotkał sie z takim problemem ...


Log in to reply