licznik km favoritka- naprawa
-
witam wszystkich ponownie.Mam problem od jakiegoś czasu.Kiedyś skasowalem sobie licznik w trakcie jazdy i teraz nie podaje mi ile km przejechałem ,ale prędkośc podaje.jest to dlamnie problem bo nie mogę ustalić ile mi spala benzyny .Bardzo prosze o fachową pordę. Czy jest jakiś zestaw naprawczy i jak tą usterkę mogę usunąc z góry dziękuje .
-
też tak miałem.tyle że ja moją skode kupiłem juz taka wadą...wykręć licznik i odkręć ośkę z zębatkami.sprawdź czy ślimak który wchodzi do obudowy licznika się rusza,tzn jeśli da się trochę wyciągnąć.jeśli tak to raczej nic z tym nie zrobisz.wysłać do czechów do regeneracji(u mnie koszt ok 70zł).zestaw naprawczy jest ale tylko ta ośka z zębatkami.to tez może być przyczyną-po prostu się zębatka zjechały...tyle ja wiem z własnego doświadczenia.jeśli ktoś wie więcej to proszę.pozdrawiam i życze żeby to nie był ten ślimak:)
-
Jeśli naprawa kosztuje 70 zł, to raczej lepiej kupić cały zestaw zegarów, to jeszcze zostaną inne wskaźniki na zapas w razie czego.
Poza tym to temat naprawy liczników był tu poruszany i wystarczy poszukać, były też zdjęcia rozebranych liczników. -
jest zestaw naprawczy do licznika :0 tez mi nienabijalo kilometrow ale predkosciomierz mi chodzil... poszukaj watka o tym .... jest tam wszystko opisane