jakies pomysły na montarz głosników na tylnej półce ?? w Favo HB
-
Witam !! czy ma ktos jakis pomysł zeby jakos łądnie osadzić głosniki w tylnej półce zeby to łądnie wygladało miedzy tymi fałdami ?? mam głosniki okragłe 20cm .. z maskownicami ma ktos to dobrze zrobione ?? moze fotka mi pomoze:) czekam na jakies podpowiedzi i porady z gory dzieki !!
PS. pytanie troszke niesforne no ale lepiej spytac niz odrazu popsuć ..a półka jeszcze bez dziór i to w welurze:)
-
Witam !! czy ma ktos jakis pomysł zeby jakos łądnie osadzić głosniki w tylnej półce zeby to
łądnie wygladało miedzy tymi fałdami ?? mam głosniki okragłe 20cm .. z maskownicami ma
ktos to dobrze zrobione ?? moze fotka mi pomoze:) czekam na jakies podpowiedzi i porady z
gory dzieki !!
PS. pytanie troszke niesforne no ale lepiej spytac niz odrazu popsuć ..a półka jeszcze bez dziór
i to w welurze:)Propozycja:
Pisz w jakimś edytorze ze słownikiem jak jesteś na bakier z językiem polskim. -
Ja mam zamontowane w tylnej polce 6x9" i od razu Ci powiem, ze jak juz zamontujesz sobie glosniczki to licz sie z tym ze klapa bedzie Ci samoistnie opadac pod wplywem ciezaru glosnikow. No chyba z e masz nowe silowniki... Czy jak to sie tam zwie...
-
kiedys to opisywałem i dałem fotki z budowy wiec ja zrobilem tak ze na półkę kłade płyte drewnianą sklejke taka kilku warstwową z akiegos drewnianego pudła cienka jest ale twarda i mocna przykrecona do polki o0kryta i oklejona materialem na to otwory i w srodek glosniki oczywiscie musiałem też wiercić w półce plastikowej. Pozdro
-
Ja zrobiłem to tak:
Kupiłem sklejkę (chyba 5 mm) - koszt w obi 17 zł
Następnie wyciąłem wyrzynarką dziury na głośniki, same głośniki objechalem na styku z półką silikonem - żeby potem nie rezonowało (ale zanim sie założy - silikon musi trochę wyschnąć) i na wkrętyWrzuciłem też bass-reflexy w półkę
Potem NA głośniki położyłem 2cm piankę tapicerską (w miejscu głośników wyciąłem żeby nie odstawało.
To obciągnąłem z zewnąrz materiałym carnym bawełnianym.
Tam gdzie półka "kładzie się" na plastikach wnętrza też dałem piakę.
Wygląda jakby nic w półce nie było. Klapa opada tylko jak jest zimno (a głośniki 6x9), ogólnie pozytywnie. Półka wisi na czarnych sznurkach.
Pozdrawiam!!!