Uszczelnianie Instalacji LPG
-
Dziś wymieniałem filtr gazu i po wymianie sprawdziłem czy gaz nie uchodzi i niestety uchodzi w miejscu łączenie obudowy filtra z rurką doprowadzającą gaz więc dokręciłem o jakieś 2-3 stopnie i gaz uchodzi jeszcze bardziej a mianowicie po popsikaniu złącza płynem do mycia okien płyn się delikatnie pieni czy dam rade to sam jakoś uszczelnić czy musze jechać z tym do gazownika ? I Ile sobie za to może śpiewać ?
-
odkrec ta rurke, posmaruj gwinty mydlinami i zakrec..... jak bedzie cieklo dalej, dokrec tak aby rurka ni eobracaja sie - jesli sie obracatzn ze srubunek trzeba dociagnac jeszcze
pozdr
-
Dziś wymieniałem filtr gazu i po wymianie sprawdziłem czy gaz nie uchodzi i niestety uchodzi w
miejscu łączenie obudowy filtra z rurką doprowadzającą gaz więc dokręciłem o jakieś 2-3
stopnie i gaz uchodzi jeszcze bardziej a mianowicie po popsikaniu złącza płynem do mycia
okien płyn się delikatnie pieni czy dam rade to sam jakoś uszczelnić czy musze jechać z tym
do gazownika ? I Ile sobie za to może śpiewać ?reguła jest taka: nie doszczelnia się połaczeń przewodów LPG. Na końcach przewodów są specjalne "baryłki" z miękkiego metalu które zapewniją szczelnośc. jeżeli ci puszcza przy którymś łaczeniu, kup takie baryłki w jakims zakładzie LPG i zmien je.